ALLAH UTANDIRMASIN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman ailesi ile birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Ataman ziyaret fotoğrafını sosyal medya hesabından, “Reis'den Aileye yeni görev. Allah utandırmasın” notu ile paylaştı.

İL BAZLI KARAR VERMEK GEREK
2020’nin Mart ayından itibaren uzaktan eğitime geçilen üniversitelerde, önümüzdeki bahar yarıyılı için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve YÖK’ün tavsiye kararları ve görüşleri üzerine birçok üniversite, bahar dönemi için hibrit (karma) eğitim modeline geçiş yapıyor. Bahar yarıyılı için hibrit veya karma olarak adlandırılan modelle ilgili üniversiteler, senato kararlarını duyurmaya başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de, okulların, salgının düşük olduğu bölgelerde kademeli olarak seyreltilmiş hibrit eğitim modeliyle açılabileceğini belirtti.

Kararın il bazlı verilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Özlü, “Ama eğer salgın yüksekse, bulaş fazla ise o zaman tabi bu daha da alevlendirebilir. İl bazlı karar vermek lazım. Zaten bu yeni geldiğimiz noktada bu salgının kontrolü ile ilgili kararlar artık il bazlı verilecek. Onun için her il kendi durumuna göre karar verecek diye düşünüyorum.” diye konuştu. Bakalım eğitim konusunda nasıl bir yol haritası izlenecek.

HALEN AKILLANMIYORUZ
Geçtiğimiz hafta yayınlanana haftalık vaka sayılarına göre Trabzon, Türkiye’nin zirvesinde yer almıştı. Bu gelişmenin ardından Trabzon’da denetimler sıklaştırıldı. Ancak gördük ki şehirde halen sokak kısıtlamasını ciddiye almayanlar var. Hafta sonu kısıtlamasında 398 kişiye ceza kesildi. Bu durum karşısında halen bazı vatandaşlarımızın akıllanmayıp vaka sayılarından ders almadığı gerçeği önümüzde duruyor.

ESNAF NE YAPSIN?
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman pandemiye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Oyman şu ifadeleri kullandı: “Salgına aldırmadan kongreler lebaleb devam ederken esnaf peyderpey kapatıyor. Bu ciddi dönemde kongrelerle övünmektense esnafla dertlenmek gerekmektedir. Bakanların İl Başkanlığı ziyareti yerine planladıkları esnaf ziyaretini gerçekleştirmesi ve sıkıntıları dinlemesi gerekir. Üniversitelerimizin bulunduğu mahallelerde büyük sessizlik yaşanıyor, dükkânlar kiralık veya satılık, yılların pastane ve lokantaları kapatıyor, maliyetler devam ediyor. Faturalar dert edilecekse söyleyelim; Salgının ağır faturasını esnaf ağır ödüyor. Allah aşkına esnaf ne yapsın?” Başkan Oyman’ın bu sözlerine dikkat çekmek istedik.

YILDIRIM KONUŞACAK
DEVA Partisi’nde Genel Merkez’e eleştirilerde bulunan Genel Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Yıldırım’ım bu durum ile ilgili yarın geniş çaplı bir basın açıklaması daha yapması bekleniyor. Bu kez Yıldırım neler söyleyecek büyük merak konusu.

YÜZDE 50 İNDİRİM
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen havalimanlarında; Havayolu, Yer Hizmet Kuruluşları ve ticari hacim işleten kiracılar için pandemi nedeniyle 2020 yılı içerisinde düzenlenen ve vadesi 31 Ocak 2021 tarihine ötelenen kira bedeli faturalarına ait tutarlar iptal edilirken; 2021-2022 dönemine ait kira bedellerine 2 yıl boyunca yüzde 50 indirimli uygulanacak. DHMİ Genel Müdürlüğü koronavirüs salgının havacılık sektöründe yarattığı olumsuz finansal etkilerin en aza indirilmesi ve kamu hizmetinin kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi için Havalimanı/ Terminal İşleticisi Şirketlerle yapılan sözleşmelere ilişkin olarak gerekli tedbirlerin alındığını da bildirdi.

Editör: Haber Merkezi