ZORLUOĞLU MERKEZE YOĞUNLAŞACAK
Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, aralık ayı başında, pek çok adaydan önce başladığı seçim çalışmaları kapsamında, şu ana kadar 18 ilçenin tamamını defaatle ziyaret etti. Geride kalan 3,5 aylık süre zarfında ilçelerin tamamını en az 2 kez ziyaret eden Zorluoğlu, bazı ilçelerde bu sayıyı ikiye, hatta üçe katladı. Özel ziyaretler gerçekleştirdiği ilçelerde ilk turlarda esnaf ziyaretleri ve vatandaşlarla hasbihal toplantıları gerçekleştirip kendisini detaylı şekilde tanıtma yoluna giden Zorluoğlu, sonraki turlarda ise yönetim anlayışı, proje ve vaatlerini detaylarıyla anlatarak, pekiştirdiği ilişkilerin sandığa da ‘evet’ olarak yansımasını beklediğini belirtti. Her gittiği yerde ve her verdiği mülakatta “Büyükşehirde sağlam bir ekip kuracağız” diyen Zorluoğlu’nun, seçime bir hafta kala şehir merkezine yoğunlaşacağı ve programlarının büyük çoğunluğunu Ortahisar ilçesinde gerçekleştireceği bildirildi.

AKÇAABAT’TA AKBULUT RÜZGÂRI
Millet İttifakı’nın İYİ Parti’den Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut, seçim sürecinde sıkılmadık el, dokunmadık gönül bırakmadı. Herkesle buluşup, ‘Herkesin adayıyım’ mesajını veriyor. Özellikle Akçaabat merkezde çok güçlü olduklarını ifade eden Akbulut, “31 Mart seçimlerine neredeyse 1 hafta kala en büyük rakibimizin 5 puan önündeyiz. Seçime kadar bu farkı daha da arttırmanın gayretinde olacağız. Kimin elini sıksak bize AK Parti’ye ‘Artık yeter’ diyeceklerini ifade ediyor. Bu da tabloyu çok net ortaya koyuyor. 31 Mart akşamı halkımızın sağduyusu ile sandıktan biz çıkacağız” dedi.

BABA SAFİTÜRK SÜRMENE’DE
Mardin’in Derik ilçesindeki Terör Saldırısında şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün Babası Asım Safitürk bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Trabzon'a geldi. Baba Safitürk Sürmene'de oğlunun adına yapılan Okulu ziyaret ederek öğrencilere konferans verdi. Baba Safitürk '”Ölüm, haktır. Ama kendi evladını kaybeden bir ölüm, yüreklerin parçalanması ifadesiyle ancak yapabiliyorum. Hele bu yavrum yedinci çocuğumdur. Bir üniversite hayatında hiçbir sıkıntısıyla karşılaşmadım. Kendi görevine odaklanmış, hiçbir zorluk çıkartmamıştır. Diğer kardeşlerinin gönlüne taht kurmuştur. Böyle bir evladı kaybetmek kolay değildir. Böyle bir evladı ancak küstah bir şekilde şehit edildi yavrum” dedi. Safitürk Evladını Şehit edenlere iki cihanda hakkını helal etmeyeceğini yeniledi. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ise baba Safitürk’ü misafir etti.

ERZURUM’DA GURUR GÜNÜ
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Sınıflara Sığmayan Öğretmenler 2023’ün Lider Öğretmenleri Olacak” hedefi ile başladığı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında da çalışmalar meyvelerini toplanmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 9 projeyle kabul edildiği TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması Erzurum Bölge Finallerine, 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz 16 projeyle gitmeye hak kazandı. 25-28 Mart 2019 tarihlerinde yapılacak 2204 B 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Finallerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü 16 Proje 29 Öğrenci ve 15 Danışman Öğretmen ile katılacak.

GÜRSOY PROJE PEŞİNDE
Cumhur İttifaki AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı Muhammet Sait Gürsoy, “İlçemizde eksikliği çok net bir şekilde vatandaşlarımız tarafından bizlere iletilen ‘Pazar Yeri’ konusu vardı. Buna ek olarak ilçe merkezinde trafik akışının aksamasına neden olan düzensiz otoparktan dolayı da vatandaşımız şikayetçiydi. Biz bu iki sorunu çözmekle kalmayacağız bir de buna ek olarak vatandaşımızın bütçesine uygun bir şekilde hizmet verecek olan düğün salonunu da yapacağız. Peki nasıl yapacağız. Alanı belirledik ve Pazar Yeri, Otopark ve Düğün Salonu üçü bir arada olacak şekilde projemizi tasarladık. Bunu Arsin Belediyesi olarak tek başımıza yapamayız, o yüzden bu noktada en büyük desteği Büyükşehir Belediyemizden alacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi