SİYASET ZAMANI DEĞİL!
Gün birlik günü, gün devletin açıkladığı tedbirlere topyekûn sarılıp önlem alma günü ama bazıları var ki ortalığı galeyana getirme derdinde yine. Bu süreçte bile siyaset yapıp, hangi görüşte olursa olsun karşısındaki partiyi eleştirme derdinde. Bu zihniyetteki kişilere diyoruz ki gün siyaset günü değildir.

Hele hele de sağlıkta seferberlik ilan edildiği bu dönemde sağlık üzerinden siyaset yapma günü hiç değildir. Biraz daha yazdıklarınıza ve sosyal medya hesaplarında paylaştıklarınıza dikkat edin. Siyaseti daha sonra yaparsınız, bugün susun.

DESTEK GRUBU ANINDA DEVREDE
Trabzon'da, 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olanlar için “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İçişleri Bakanlığının aldığı kararla 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara getirilen sınırlandırmayı hatırlatarak, vatandaşların mağdur olmaması adına gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığına değindi. Trabzon Valiliği’nin kararın açıklanmasının hemen ardından destek grubunu oluşturup harekete geçirmesi takdir gördü.

TEBESSÜM ETTİRİYOR
Trabzon, “Evde Kal” çağrısına büyük oranda destek verirken siyasilerde eve çekildi. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş da zamanlarını evde geçiren isimler arasında.

Demirtaş özellikle sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla malum gündemle içi kararan vatandaşları bir nebze de olsa tebessüm ettirmeye çalışıyor. Tabi ki, Demirtaş sadece tebessüm ettirmiyor, gerekli tedbir ve uyarılar konusunda da vatandaşı bilgilendiriyor. Demirtaş’ın paylaşımlarını biz de merakla takip ediyoruz.

TEBRİKLER OYMAN
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman da tedbir ve uyarıları paylaşarak vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor. Oyman, evinden paylaştığı kısa görüntülerle vatandaşları aynı zamanda kitap okumaya da davet ediyor. Oyman’ın bu davranışı alkışlık. Kendisini tebrik ediyoruz.

İLAHİ SİZE
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de etkisini hızlı bir şekilde göstermeye devam eden Koronavirüse karşı tüm ülkede, insanların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaması öneriliyor ama Sürmene’den gelen haber hiç de bu durumla eşdeğer değil.

Bir grup genç güneşli havayı fırsat bilip denize girmiş, güvenlik güçleri de olay yerine giderek gençleri uyarmış. Bir müddet direnen gençler daha sonra üzerlerini giyip bölgeden uzaklaşmış. İlahi gençler; biz neyin derdindeyiz, siz neyin peşindesiniz.

NEYİN PEŞİNDESİNİZ?
Dünyayı sarsan koronavirüs salgını tüm Türkiye'de hızla yayılmaya devam ediyor. Hükümet yetkilileri hemen her gün yeni tedbirler açıklarken yerel yönetimler de kendi içerisinde türlü kararlar alıp uyguluyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle suyun önemi kat kat artarken, Trabzon genelinde de başta Karayolları Bölge Müdürlüğü olmak üzere, DSİ ve TİSKİ herhangi bir su kesintisine mahal vermemek adına zaruri olmayan çalışmalarına ara verdi. Bu adım vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken AKSA tüm bu uyarılara aldırış etmeden çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar esnasında sürekli içme suyu hatlarına zarar veren AKSA yetkilileri kendilerine yapılan uyarıları da göz ardı ediyor. Vatandaşlar başta TİSKİ olmak üzere diğer kurumları sorumlu tutarken AKSA yetkililerini daha duyarlı olmaya davet ediyor.

SABIR DİLİYORUZ
Trabzon iki acı haberle sarsıldı. Birisi Trabzon basınının ve sanat camiasının duayen isimlerinden Hikmet Aksoy. Diğeri ise ünlü heykeltıraş Azmi Sekban. İki isim de arkalarında eserlerini bırakarak hayata veda ettiler. Trabzon’un bu iki kaybına Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi