ÖNLEM ALINMALI!
Trabzon'da 85 kilometrelik doğal kumsal olan sahil şeridinin yüzde 86'sı, yapılan dolgular nedeniyle kayboldu. Dolgunun sürdürüldüğü kentte, az sayıdaki kumsallar da tehlikeye girdi. Kemerkaya Mahallesi'ndeki tünele kadar olan alanda yapılacak sosyal ve kültürel yaşam alanı için başlatılan deniz dolgusuna devam ediliyor.

800 bin metrekarelik dolguda uygulanacak proje ile sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği tematik alanlar oluşturulacak. 30 milyon TL'ye mal olacak proje dolgusunda kullanılan tarım toprağı ise tartışmalara neden oldu. Uzmanlar, dolguda tarım toprağı kullanılmasının zararlarına dikkat çekip, oluşturacağı risklere işaret etti. Dolguda kullanılan tarım toprağının zamanla çökme riski oluşturabileceği, çamurun karıştığı denizde balık üreme alanlarını tehdit edip, denizin dibini çöle çevireceği tezini savunan uzmanlar; uyarılarda bulunarak, önlem alınmasını istiyor.

DAHA DA ZORA DÜŞÜRÜYOR!
TESOB Başkanı Metin Kara, COVID- 19 risk haritası göz önüne alındığında Trabzon ve bölge illerinin yüksek riskli kategoride olduğunu vurgulayarak, “Bu konuda Valiliğimiz koordinasyonunda oluşturulan ekiplerimizle tüm sektörlerde kontrollerimize ve bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız Trabzon başta olmak üzere bölge illerimizin de en kısa sürede düşük riskli iller kategorisine girmesidir. Ancak bir süre önce düşük riskli olan illerin yüksek riskle hale geldiğini görüyoruz.

Ancak o illerde başta restoran ve kafeteryalar olmak üzere birçok işyeri kontrollü olarak çalışmaya devam ediyor. Trabzon’dan daha riskli hale gelen illerde bu işyerleri açıkken Trabzon’da kapalı olması, zaten zor durumda olan esnafımızı daha da zor duruma düşürüyor. İsteğimiz, Trabzon’da da işyerlerinin tüm tedbirlere uyarak, belli kısıtlamalarla yeniden açılması. Bu açılma en azından esnafımıza bir nefes aldıracaktır.” dedi. Koronavirüs pandemisinin bir an önce son bulup hayatın normale dönmesi için duacıyız. Umarız artık bu beladan kurtuluruz.

KAYA’NIN ÖNERGESİNE VETO
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği soru önergesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan veto yedi. Leb-a leb sorusunun cevaplanamayacağı ifade edilen önergeye ilişkin olarak Kaya, “AKP Hükümeti pandemi şartlarında, sosyal mesafeyi hiçe sayarak kongre salonlarını leb-a leb dolduracak, ama biz hükümete bu konuda soru soramayacağız öyle mi? Bu nasıl adalettir?” dedi.

Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Leb-a leb dolu salonlarla övünen siz değil miydiniz? Sosyal mesafeyi hiçe sayarak Karadeniz Bölgemizde vaka sayılarının artmasına sebep olan siz değil miydiniz? Sağlık çalışanlarımızın alın terine, kepenk kapatan esnaflarımıza, evlerinde çocuklarına hasret bekleyen 65 yaş üstü vatandaşlarımıza büyük haksızlık eden siz değil miydiniz? Bunları yapmak size serbest ama bize sormak dahi yasak! Bu nasıl Adalettir?” Bakalım Milletvekili Kaya’nın bu sözlerine cevap gelir mi.

RAHMETLE ANIYORUZ
Vakfıkebir Mustafa Turupcu Gençlik Merkezi’nden ilçe genelinde şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri personeli kabristanlıkları başında ziyaret edilerek dualar edildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Vakfıkebir Mustafa Turupcu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil ve Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Yaşar Saral beraberlerinde gönüllü gençlik liderleri ile birlikte ilçede bulunan şehit Orhan Kemal Türkyılmaz, İlyas Çolakoğlu, Hasan Kaptan, Erdal Baştan, Hasan Ali Gürdal ve Ramazan Sağlam’ı kabirleri başında ziyaret ederek Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettiler. Ziyaret sonrası Müdür Civil, “Vatanı için tereddüt etmeden canı pahasına mücadele eden kahraman şehitlerimizi unutmadık. Geçmiş zamanda vatanımız için, bayrağımız için şehit düşerek ilçemize defnedilen vatan büyüklerimizi unutmamız mümkün değildir. Gençlerimizi bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Ruhları şad olsun. Sizleri asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.” Şehitlerimizi biz de bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Editör: Haber Merkezi