ÖNCE ŞİKÂYET SONRA TEŞEKKÜR ETTİ
Trabzon’da dolmuş meselesi dendiğinde sert eleştirileri ile gündeme gelen meslektaşımız Kemal Bektaş bu kez yıllar önce babası üzerinden eleştirdiği Kaymaklı Durağı’na ve Başkanı Hayati Aydın'a teşekkür etti. Yıllar önce, “Babam da olsa şikâyet ediyorum.” diyerek kaleme aldığı ve sert eleştirilerde bulunduğu Kaymaklı Durağı bu kez kazancından fedakârlık ederek mevcut durağını 2 kilometre uzaklıkta olan ve orada yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için Öz Kaymaklı'ya taşıdı.

Kemal Bektaş yaptığı açıklamada, “Trabzon'da en çok eleştirilen, sitem edilen kesim kim diye sorsalar hiç düşünmeden dolmuşçular der birçok kişi. Ben de yıllar önce babamı örnek göstererek eleştirmiştim dolmuş esnafını. Şimdi kocaman bir teşekkürü hak ettiler. Neden mi? Çünkü Değirmendere dolmuş durağı vatandaşın eleştirilerine kulak verdi ve gereğini yaptı. Kazancından fedakârlık göstererek yıllardır Kaymaklı Mahallesinde bulunan durağını Öz Kaymaklı Mahallesine taşıdı. Kaymaklı durağına ise vatandaş mağdur olmasın diye nöbet sistemi kurdu. Yani yıllarca bebek arabası ile kavurucu sıcaklarda, ya da buzlu rampalarda (Kar yağdığında) çile çeken insanlara kolaylık sağladı. Dolmuş esnafını eleştirebiliriz! Ben hayatta bir yere geldiysem dolmuşçu babamın bize getirdiği helal lokma ile geldim. Bilirim ki çok zor bir iştir. Gecesi gündüzü yoktur. Uykusuz kalır. Ama ailesine bir lokma ekmek getirmek için helalinden kazanır.” ifadelerini kullandı.

“OLAĞAN BİR DURUM” DEDİ
Trabzon Havalimanı'nda geçtiğimiz akşam pistte çatlak oluşmuş ve birkaç saat uçaklar rötar yapmış, sonrasındaki çalışmaların ardından hava trafiği yeniden normale dönmüştü. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Trabzon Havalimanı Türkiye genelinde trafik yoğunluğu bakımından 7. havalimanı olup yaz aylarında günde 180 uçağın iniş kalkış yaptığı bir havalimanıdır. Büyük havalimanlarında pist yüzeyinde yazın yoğun uçak trafiğine bağlı yani kullanıma dayalı olarak oluşan küçük lokal deformasyonlar oluşabilir. Bu deformasyonlara uçaktan sızan yakıt kimyasal da sebep olmuş olabilir.

Bu olağan bir durum olarak, pistlerde beklenen küçük kısa sürede onarımı giderilebilecek bozulmalardır. Geçen yıl bilindiği üzere pistin asfalt yenilemesi pandemi döneminde yapıldı, banketler hariç sadece gövde asfaltı yenilendi altyapısı yenilenmedi. Pist aynı zamanda taksi yolu olarak kullanılıyor tüm operasyonlar pist üzerinden yapılıyor. Havalimanı pistinin altyapısı eski, yenilenmedi. Geçen yıl sadece asfalt tabakası yenilendi. Asıl taşıyıcı altyapıdır.” dedi. Eleştiriler ardı ardına gelince Çebi bu açıklamalar ile konuya açıklık getirmeye çalıştı diyebiliriz.

TEKNİK İSTENİYORSA TEKNİK KONUŞALIM
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Havalimanı pisti ile ilgili eleştirilerde bulunmaya devam etti. Oyman dedi ki: “Teknik isteniyorsa teknik konuşalım; Havalimanı’nda meydana gelen olay için biri çıkmış çatlak değil ondülasyon demiş, diğeri altyapı yenilenmedi, üstü yenilendi demiş. Ondülasyon, (fransızca ondulation, ingilizce undulation) yüzeydeki dalgalanma demek. Sebebi iklim veya altyapıdan çok kullanılan malzemenin ya da karışımın kalitesizliği, kullanılması gereken malzemenin eksikliği ya da ortam koşullarına göre malzeme seçilmemesinden kaynaklıdır. Verileri vermeniz ona göre düşünülmediğini göstermektedir. O zaman 58 milyonluk işte konuşulan ne yazık ki budur. Söyleyeceklerim bu kadar.” Bakalım Oyman’a yeni cevap gelir mi.

VAKALAR ARTIYOR AŞIYI İHMAL ETMEYİN
Doğu Karadeniz'de çay ve fındık hasat sezonlarıyla başlayan göçlerle koronavirüs vakalarında yaşanan artış, Sağlık Bakanlığı’nın illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarına ilişkin güncel paylaşımına yansıyor. Rize’deki hastanelerde ek Covid-19 servisleri açılırken, yoğun bakım servisleri de dolma seviyesine geldi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün aldığı kararla, kentte hastanelere randevusuz hasta kabul edilmezken, henüz aşı yaptırmamış vatandaşlara ise uzmanlardan aşı olmaları çağrısı yapılıyor. Biz de tekrar vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi