SOYLU GELİYOR

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve beraberindekiler ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Ziyaretin fotoğrafını Milletvekili Cora şu sözlerle paylaştı: “Güzel bir haber. Bakanımız çok yakın zamanda ilimizi ziyaret ederek kapsamlı bir program yapacaktır. Özlemle, hasretle ve heyecanla beklemekteyiz.” İfadelerini kullandı. Demek ki Bakan Soylu önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelip memleket hasreti giderecek.

KOCA’DAN TRABZON PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse dair Trabzon’daki son durumu açıkladı. Koca yaptığı açıklamada Trabzon’un mavi kategoriye yakın olduğunu belirtti: “Trabzon, Maviye çok yakın. Tunceli, Maviye çok yakın. Bursa, Maviye çok yakın. Iğdır, Sarıya çok yakın.” Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerde Trabzon yüzde 74.90 aşılanma oranı ile sarı kategoride bulunuyor. Biran önce Trabzon’un mavi kategoriye geçmesini arzuluyoruz.

29 EKİM COŞKUYLA KUTLANACAK

CHP, Cumhuriyet Bayramı'nın 98. Yılını Akçaabat’ta büyük bir coşku ile kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde CHP Akçaabat İlçe Başkanlığı’nın düzenleyeceği etkinlikler, 30 Ekim 2021 Cumartesi G ü n ü saat:17.30’da Akçaabat Ağanoğlu İlkokulu önünden Fener Alayı Yürüyüşü ile başlayacak. Akçaabat festival alanında, horon gösterilerinin ardından sanatçı Selçuk Balcı konseri ile devam edecek etkinlik havai fişek gösterileriyle son bulacak. CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.

SEVİNDİREN RAKAMLAR

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yapılan derlemeye göre, Trabzon’dan Ocak-Eylül 2021’de Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 13, değerde ise yüzde 86 arttı. Anılan ülkeye 25 milyon 535 bin 188 dolarlık fındık ve mamulleri, 1 milyon 325 bin 39 dolarlık su ürünleri, 681 bin 907 dolarlık maden ve metaller, 43 bin 76 dolarlık kuru meyve ve mamulleri, 1620 dolarlık da kimyevi madde ve mamulleri ihraç edilerek toplamda 27 milyon 586 bin 830 dolar gelir sağlandı. İhracat rakamlarının daha da artarak sürmesini diliyoruz.

KOCA ÇINAR HAYATINI KAYBETTİ

Trabzon’da yaşayan Cumhuriyetle yaşıt Ahmet Nurettin Gürsoy hayatını kaybetti. Vefat haberini duyuran Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Türk Milli Eğitimi’ne Adanan Bir Ömür ismiyle eğitim hayatı kitaplaştırılan, yaş itibari ile Cumhuriyet’ten bir gün büyük olan kıymetli büyüğümüz Ahmet Nurettin Gürsoy hocamızın vefatını teessürle öğrendim. En son ziyaretimizde hayır dualarını almıştık. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı. Biz de, Gürsoy’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi