SAVAŞ’IN ÖNERİSİ…

Trabzon’un kalemi keskin isimlerinden Ali Savaş, Van’da yaşanan Trabzon tedirginliği ile ilgili bir köşe yazısı gündeme aldı ve bir öneride bulundu. Bakın Savaş neler yazdı: “Şimdi Van zamanı. Anadolu Jet’in Trabzon-Van arasına koyduğu direkt uçuşlar bir kısım Vanlıları tedirgin etti. Bu bir kısım Vanlılar da şehrin turizm dinamikleri. Van TSO da tedirginliğini belirtti. Şimdi Trabzon olarak yapacağımız şudur. İlk sefere yetişmeyebilir. Büyükşehir Belediyesi ya da TTSO, bir Trabzon-Van seferi ile Van’a çıkarma yapmalı. Bunu organize etmeli. Turizmciler, iş adamları, şehrin kanaat önderleri, bütün milletvekilleri ve gazeteciler; Trabzon- Van seferi ile Van’a gidilmeli. Van’da ziyaretler yapılmalı. Trabzon-Van seferinin iki ilin yararına olduğu anlatılmalı. Trabzon- Van seferinden iki ilin de kazanacağına Van’ı ikna etmeli. Hatta eğer uygun olursa, Trabzonspor bile Van’a gidip, bir hazırlık maçı oynamalı. Ama şampiyon olalım, sonrasında yaparız bu seferi. Daha anlamlı etkili olur. Vereceği mesaj da.” Bizce de Savaş’ın bu önerisi dikkate alınmalı. Böylelikle Van’da ki tedirginlik ortadan kalkacaktır.

KARİYER HAZIRLIĞI

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve Müdür Yardımcısı Ahmet Küçük 4-5 Mart 2022 tarihlerinde Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda düzenlenecek olan 3. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’22) hakkında bilgilendirmede bulunmak için Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Heyeti, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Mekap Deri ve Ayakkabı Sanayi Ticaret A.Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Selçuk İskender, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Küçükarslan ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı karşıladı. Çelebi, “Daha önce düzenlenen KTÜ Kariyer Fuarlarına katılım göstermiştik. Bu yıl da düzenlenecek olan fuar da Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi olarak yer almaktan memnuniyet duyarız. Düzenlenecek fuarın ilimiz istihdamına katkı sağlamasını temenni ederim.” dedi. Kariyer Günleri’nin daha önceki yıllarda olduğu gibi 2022’de de şehre fayda sunmasını diliyoruz.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR

Eğitim Sen Şube Başkanı Engin Nur gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Nur şunları söyledi: “Son yıllarda çocuklara yönelik şiddet, taciz ve cinsel saldırı olaylarında belirgin bir artış yaşanmaktadır. Anayasal olarak devletin koruması altında bulunan çocuklarımız, yargı kararlarına rağmen tarikat ve cemaatlerin insafına terk edilerek bu yapılara ait yurt, okul, kurs vb. mekanlarda saldırıya, tacize, istismara uğruyor. Söz konusu tarikat ve cemaatler olunca haberlere yayın yasağı getirilmek suretiyle tolumun tepkisi önlenerek sorumluluklar örtbas ediliyor. Çocuklarımız sorumsuz sorumlular nedeniyle her türlü kötülüğe, çirkinliğe, istismara açık bulunuyor. Bu sorumsuzluğun son örneği maalesef kentimizde yaşandı. İlimiz Arsin ilçesinde ortaokul çağında bir öğrencimizin maruz kaldığı istismar; kamu idaresi, eğitimciler ve annebabalar açısından üzerinde dikkatle durarak alınması gereken dersler içeriyor. İstismarın bir kamu kurumunda gerçekleşmesi ve çalışır bulunması gereken kameraların arızalı olması; kamu yönetiminde liyakat ve yeterliliğin gözetilmeyerek kurumların siyasal kadrolaşmaya kurban edildiğini göstermektedir. İlçe kaymakamının sorumlu müdür ve müdür yardımcısını görev ihmali nedeniyle açığa alması ve haklarında idari soruşturma başlatılması yerinde ve isabetli bir karardır. İlçe kaymakamını gösterdiği dikkat ve duyarlılıktan dolayı kutluyoruz. Bu sorumlu davranışın tüm kamu yöneticilerine örnek olmasını ümit ediyoruz. Araştırmalar şiddet, taciz ve istismar vakalarında, mağdur ve ailelerinin sosyoekonomik yetersizliklerine dikkat çekmektedir. Özellikle ergenlik dönemi içinde kimlik arayışı içinde bulunan gençlerin ilgi, sevgi, değer, özgürlük, güç, eğlenme gibi ihtiyaçlarını aile içinde karşılamaları kritik önem taşımaktadır. Ancak ekonomik koşullar ağırlaştıkça ailelerin çocuklarına yeterince vakit ayıramadıkları ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektikleri görülmektedir. Ebeveynlerin çocukları ile sağlıklı bir ilişki kurabilmeleri için gerekli sosyal ve ekonomik koşulları sağlamak ülkeyi yönetenlerin sorumlulukları arasındadır. Bir çağrımız da eğitimciler ile aileleredir. Çocuklarımızın düşlerinin peşinden gitmek, tüm yönleriyle sağlıklı birer bireyler olarak yetişmeleri için ortak bir anlayış ve işbirliği geliştirmek ödevimizdir. Çocuklarını koruyamayan bir ülkenin geleceği ne yazık ki belirsizliklere, bilinmezliklere açıktır. Son olarak Eğitim Sen Trabzon Şubesi olarak sorumlular hakkında açılan soruşturmayı titizlikle takip edeceğimiz bildiriyor tüm halkımızı çocuklarımızın hak ettikleri yaşamı ve geleceği kurmak için verilecek her türlü ortak mücadelenin içinde olacağımızı belirtiyoruz.” Çocuklarımız için atılacak her olumlu adıma kim katkı koyarsa bunu biz de destekleriz, çocuklarımız geleceğimizdir.

Editör: Haber Merkezi