DÜNYADAKİ EN KIYMETLİ VARLIK

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu anlamlı gün dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı. İşte o mesajlardan bazıları: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “23 Nisan 1920’de ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara verdiğimiz değerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

ATATÜRK SİZİ İZLİYOR

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “İnanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşıyoruz. Sevgili çocuklar unutmayın ki sizler, bu dünyanın gerçek sahipleri, soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz. Bilmeniz gereken şeyler de var elbette. Dürüst olmayı biliniz, çalışkan olmayı, vatan ve bayrak sevgisini biliniz, barışı kardeşliği birlikte yaşamayı biliniz. Kurtuluş savaşını biliniz Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, İnönü’yü, Büyük Taarruzu biliniz. Amasya’yı, Erzurum’u, Sivas’ı biliniz. 29 Ekim nedir biliniz. Yani sevgili çocuklar ödeviniz ağır yolunuz uzun ama inanıyorum ki hepiniz yıldızlı başarılarla yürüyeceksiniz bu yoldan. Gördüğünüz yerde Atatürk’ün resmine bir bakın, göreceksiniz ki o size bakıyor sizi izliyor. Bu ülkenin aydınlık yarınları için size güveniyor. Bayramımız kutlu olsun.”

OSMANLI HAYALİ KURANLARA İNAT

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “23 Nisan 1920, Hacı Bayram Camii'nde kılınan Cuma namazı ardından dualarla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. 102’nci yılında bu güzel günümüzü, Osmanlı hayali kuranlara inat beynimizde, yüreğimizde ve bütün varlığımızla bu emanete birlikte sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. Bu bayram günü, bir taraftan genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için tarihi bir gündür. Çünkü büyük Atatürk bu bayramı Türk çocuklarına armağan etmiş ve dünyada ilk çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bugüne anlam katan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor, saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

YARINLARIMIZIN GÜVENCESİ

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Gökhan Gedikli: “Geleceğimizin en değerli varlıkları olan çocuklarımız barışın, sevginin, kardeşliğin temsilcisi, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. TÜRK-İŞ topluluğu olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBMM’nin kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarını rahmetle anıyor, Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.”

EĞİTİMLERİ İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ

TTSO Meclis Üyesi, Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara: “Sosyal statümüz ne olursa olsun hepimizin ortak paydası ve gayesi çocukların geleceği, eğitimi için seferber olmak olmalıdır. Çünkü en güzel yatırım çocuklarımıza yaptığımız yatırımdır. Şüphesiz şu an bulunduğumuz makamları ve geleceğimizi emanet edeceğimiz bireyler, bugünün küçük beyefendi ve küçük hanımefendileridir. Milletimizin dönüm noktası olan 23 Nisan’ın yıl dönümünü, Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarla birlikte kutlamak ve onlara ithaf etmek ülkemizin evlatlarına verdiği değeri ortaya koymaktadır. Bu vesileyle başta çocuklarımız olmak üzere tüm yurttaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bizlere bu günleri armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını biz kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi