TİSAD’DAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Çavga, surların ışıklandırılmasıyla ilgili Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ederek ziyaretle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettik. Ziyaretimizde şehrimiz turizminin, mevcut yapısı ve geleceği ana gündem konumuz oldu. Kale surlarının ışıklandırılması, uzun sokağın aydınlatılması ve tanjant üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili teşekkürlerimizi ileterek; başladığımız görüşmede pazar çeşitliliğimiz, pazar çeşitliliğimiz için Çin pazarının önemi ve Çin pazarı için şehrimizde ön plana çıkarılması gereken tarihi ve doğal turizm değerlerimiz hakkında bilgi verdik. Doc. Dr. Coşkun Erüz Hocamızın öncülüğünde Doğal ve Tarihî Değerleri Koruma Derneğinin, TİSAD için hazırladığı raporlar ile Çin pazarına yönelik hazırladığımız çalışmayı Başkanımıza sunarak, konu ile ilgili kapsamlı bilgilendirilmesini sağladık.”

BIYIK’TAN BAKAN TURHAN’A ZİYARET
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ı ziyaret etti. İYİ Partili Bıyık’ın, AK Partili bakanı ziyaret etmesi ise siyaseten alkış aldı. Bıyık ziyaretle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan'ı makamında ziyaret ederek, Yomra/Özdil/Oymalı grup yolu başta olmak üzere Yomra'mızın Karayollarından olan taleplerini kendilerine ilettim. İlçemiz adına oldukça faydalı istişarelerde bulunduk. Yomralı olarak kabul ettiğimiz Sayın Bakanımıza, misafirperverlikleri ve Yomra'mıza olan bakışlarından dolayı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

KTÜ’DEN MEZUN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI
Karadeniz Teknik Üniversitesi, mezuniyet bilgileri YÖKSİS mezun sisteminde olmayan mezunlarına çağrıda bulundu. Üniversiteden yapılan açıklamada “Mezun öğrencilerimizden T.C. Vatandaşlık numarası sistemde olmayan öğrencilerin bilgileri YÖKSİS Mezun Sistemine gönderilememektedir. Mezun öğrencilerimiz YÖKSİS Mezun Sisteminde yer alıp almadığını Edevlet şifreleriyle https://www.turkiye.gov.tr den kontrol edebilirler. Bilgileri YÖKSİS Mezun Sisteminde olmayanlar Daire Başkanlığımızın iletişim adresinden mezun oldukları Akademik Birimin sorumlusuna telefonla ulaşarak bilgilerinin gönderimini sağlayabilirler.” ifadelerine yer verildi.

SON BAŞVURU BUGÜN
Trabzon Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları ve Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları bugün sona eriyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans eğitiminde “Eğitim Yönetimi” ve “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” bölümleri açılırken tezli yüksek lisans eğitiminde daha fazla bölüm yer alıyor. TRÜ’den yapılan açıklamada “Başvuru 24 Ocak 2020 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, elden veya iadeli taahhütlü olarak posta yolu ile Trabzon Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Fatih Kampüsü Söğütlü - Akçaabat/Trabzon adresine yapılacaktır.” denildi.

KURTLAR VADİSİ ÇARŞIBAŞI
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu Facebook sayfasında ilginç bir görüntü yayımladı. Nuhoğlu’nun çeşitli fotoğraflarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de fotoğraflarının yer aldığı fotoğrafların bir sunum hâlinde hazırlandığı görüntünün arkasına Kurtlar Vadisi’nin gerilim müziklerinden biri yerleştirildi. Hayli ilginç! Belediye başkanının fotoğraflarını Kurtlar Vadisi müziğiyle görüntü hazırlatıp yayımlatması kimini güldürdü kimini şaşırttı. Başkan herhâlde bu vaziyete kendisini çok kaptırmış olacak ki belediyeden de ilginç iddialar kulağımıza geliyor. İddiaya göre Başkan Nuhoğlu, belediye çalışanlarına da sert üslûpla direktifler veriyor. Bu müziklerin etkisinden midir bilemiyoruz ama iddia doğruysa hayli şaşırtıcı!

Editör: Haber Merkezi