ÇIKMAYIN EVDEN ÇIKMAYIN
Koronavirüs salgınının baş gösterdiği ilk günden bu yana her platformdan uyarı üstüne uyarı geliyor, sokağa çıkmayın evinizde kalın diye. Ama görüyoruz ki bazıları bu uyarıları ciddiye almıyor. Çok önemli bir işi olmayan evden çıkmamalı! “Yok ben çıkacağım” diyorsanız bu tercih sadece kendinizi etkilemiyor, herkesi etkiliyor bunu bilin. Sizin bu tavrınız yüzünden kimse hastalığa yakalanmak zorunda değil. Sokağa çıktığınızda tehlikeye davetiye çıkartıyorsunuz. Yapmayım artık şu işi.

İŞİMİZ ZOR!
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da vatandaşların sokağa çıkma konusundaki ısrarından dert yandı. Bakın Tarım neler dedi: “Bu virüsten anladığım kesin olanı paylaşmak istedim. Dışarı çıkmayıp virüsün birbirimize sıçramasını engellersek, virüs yaşayamıyor ve kendiliğinden ölüyor.

Onun içindir ki 3 haftadan bahsediliyor. Fakat öyle görünüyor ki bu Türk toplumu için geçerli değil, bu gidişle sokağa çıkma yasağı uygulanır diye düşünüyorum. Bu düşüncem durum çok kötüdür anlamında değildir, vatandaş olarak devletin işini zorlaştırdığımızdan olacaktır. Tek çare virüsü yalnızlığa itmektir, birbirimize bulaştırırsak işimiz zordur.” Başkan Tarım çok haklı.

ANLAMIŞ DEĞİLİM
Karadeniz Teknik Üniversitesi yerleşkesinde de vatandaşın “Evde Kal” çağrısına kulak vermediği gözleniyor. Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Hamiyet Özen de bu durumu şu sözlerle paylaştı: “Kampüste öğrenci hariç her şey olağan devam ediyor. İnsanlar gruplar halinde yürüyor vs. Bu işi hiç anlamış değilim.” Durumun bir üniversite yerleşkesinde de böyle olması çağrıları dinlememe noktasında ne kadar sıkıntılı olduğumuzu göz önüne seriyor aslında.

AKÇAABAT PAZARI DA YOK
Koronavirüs salgını ilçe halk pazarlarını da vurdu. Dün Vakfıkebir’de ilçe pazarı kurulmamıştı. Aynı haber Akçaabat’tan da geldi. Akçaabat Belediye Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda, “Koronovirüs tedbirleri kapsamında kadınlar (salı) pazarı başta olmak üzere ilçemizdeki semt pazarları kapatılmıştır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için önemle duyurulur” denildi. Görüldüğü gibi koronavirüs hayatımızın tam da ortasına oturdu. Şu sıkıntıyı bir atlatsak da hayatımız normale dönse.

CORA BAĞLAMA ÜSTADIYMIŞ
Koronavirüs salgının ardından her ne kadar bazı vatandaşlar çağrılara kulak vermeyip sokakta dolanmaya devam etse de bilinçli isimler eve çekilip kendisini ve ailesini koruma altına aldı. Bu isimlerden birisi de Avukat Osman Cora. Cora, evde geçirdiği vaktini sosyal medyada paylaşınca iyi de bir bağlama üstadı olduğunu gördük. Dedik ya, koronavirüs şokunu bir def edelim sonrasında bir akşam herhalde Cora bize de bağlamasından müzik ziyafeti yaşatır.

SEFERLER DURDU
Koronavirüs nedeniyle Trabzon’a seferlerin durdurulduğu açıklandı. Rize Belediyesi’nin Rize-Trabzon otobüs seferleri yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreyle durduruldu. Rize Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kovid-19 virüs salgını tedbirleri kapsamında, belediyemiz Rize-Trabzon otobüs seferleri geçici süreli olarak durdurulmuştur” denildi.

AKSA DEDİ Kİ…
Dün bu satırlardan içme suyu hatlarının zarar görmesi üzerine vatandaşın tepkisine yer vermiştik. AKSA’dan cevap geldi. AKSA yetkilileri sorunun kendileri ile alakalı olmadığını Pazarkapı’da müteahhidin Kadınlar Pazarı yerinde box panosunun kablosunu çektiğini kaydetti. Bölgede AKSA’nın bir çalışması olmadığı dile getirildi.

Editör: Haber Merkezi