KABİNE DEĞİŞECEK Mİ?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugün yapılacak AK Parti kongresine değinen Ünal, “Kongrede Türkiye için güven ve istikrar diyeceğiz. Seçilecek kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak.” dedi. Parti yönetiminde yeni birimlerin oluşturulacağını söyleyen Ünal, kongre için HDP'ye davette bulunmadıklarını söyledi.

Ünal kabine değişikliği iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı: “Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.”

Ünal, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik tepkilere de değindi. Sözleşmenin üçüncü cinsiyet, kimlik dayatmanın aparatı haline geldiğini söyleyen Ünal, “Kadın cinayetleri ve şiddetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi. AK Parti'nin yeni bir metin üzerinde çalıştığını da belirten Ünal, çalışmanın yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

HELAL SİZE!
Trabzon’da 80'inci Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde bir araya gelen 6 kimya öğretmeni, oluşturdukları atölyede koronavirüs salgını sürecinde dezenfektan üretiyor. Pandemiyi fırsata çevirip, kamu kuruluşlarının dezenfektan talebini karşılayan okul, siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. 5 ayda 70 bin litreden fazla el ve yüzey dezenfektanı üreten ekip, bölgelerindeki talepleri karşılamak için kapasitelerini de arttırmayı hedefliyor. Üretimle okullarının döner sermayesine ekonomik katkı sağlayan öğretmenler, yüz yüze eğitime geçilmesi halinde öğrencileri de üretime dahil ederek kapasitelerini arttırmayı planlıyor.

ALTIN İDDİASINA YALANLAMA
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesi’nde otopark inşaatı sırasında bulunan tarihi eserlerle ilgili ilk çalışma durduruldu. Çalışmalarla ilgili Müze Müdürlüğü rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor Koruma Bölge Kurulu’na verilecek. Kurulun kazı çalışmalarının geniş bir alanda devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Bölgede altın bulunduğu iddialarına müze müdürlüğü yetkililerinden ise yalanlama geldi. Trabzon Müze Müdürlüğü yetkilileri halk arasında dolaşan bölgede altın bulundu iddialarını ise yalanladı. Bölgede Roma ve Bizans dönemlerine ait 4 sikke, 1 şamdan ve çok sayıda seramik, kremi ve çömlek parçasının yer aldığı arkeolojik kalıntılara ulaşıldığı kaydedildi.

ÇALIŞMA BEKLİYORUZ
SunExpress Anadolu Bölge Satış Müdürü Altuğ Özpekin ve Anadolu Bölge Satış Sorumlusu Murat Katran, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Özpekin, pandemi döneminin havacılık sektörüne etkileri ve şirketin özel biletleme ve bagaj uygulamalarıyla ilgili Başkan Hacısalihoğlu’na bilgi verdi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, pandemi sonrası büyük bir turizm hareketinin beklendiği Doğu Karadeniz Bölgesi’nin özellikle Körfez ülkelerine direkt seferlere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “SunExpress’ten de bu konuda çalışma bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi