SEN NASIL GAZETECİSİN?
Anadolu Ajansı muhabirinin, provokasyona imza atıp İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak sorduğu sorunun ardından görevine son verildi. O muhabir hakkında suç duyurusu da yapıldı. Hiçbir gazetecinin üslubu olmayan bu soru tarzının amacı az çok belli, İçişleri Bakanlığı makamını itibarsızlaştırma girişimi. Bu tarz girişimi tasvip etmediğimizi belirtiyor o gazeteci müsveddesini de kınıyoruz. Umarız yargı da hak ettiği cezayı çok geçmeden kendisine verir.

SABIR DİLİYORUZ
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Murat Gürdoğan ve Mehmet Gürdoğan anne acısıyla sarsıldı. Anne Kebire Gürdoğan’ın cenazesi bugün saat 14.00'te İskenderpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu da baba acısıyla sarsıldı. Yomra eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun da dayısı olan Osman Sağıroğlu hayatını kaybetti. Sağıroğlu dün toprağa verildi. Hayatını kaybeden büyüklerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyoruz.

BU TARTIŞMA ÇOK SU KALDIRIR
Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı hedef aldı. Velioğlu şunları söyledi: “MHP Trabzon İl Başkanı Sayın Tarım’ın, ‘AK Parti'yi bitirme ihalesi Gelecek ve Deva Partilerine verilmiş’ gibi talihsiz bir açıklama yaptığını gördüm. Sayın Başkan unutmuş olabilir diye hatırlatmak isterim. AK Parti tarihinde aldığı en büyük kamuoyu desteğini yüzde 49,5 ile Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde almıştır. Yine hatırlatmak isterim ki, Cumhur İttifakı adında MHP ile ittifak kurulduğu günden beri AK Parti’nin oyları her geçen gün erimektedir. Sayın Başkan, bizler siyasetçiler olarak mesnetsiz itham ve iftiralarla değil, somut veriler, akıl ve mantık sınırları içerisinde açıklamalar yapmak durumundayız. AK Parti’yi bitirme ihalesini kim kime verdi bilemem. Somut bir belgeniz varsa lütfen kamuoyuna açıklayın. Ama seçim sonuçları ve anketlerden görülen o ki, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP bu görevi çok başarılı bir şekilde yerine getiriyor.” Bu tartışma çok su kaldırır gibi görünüyor.

KTÜ’YE DESTEK
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 30 lisans öğrencisi, TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. KTÜ’den yapılan açıklamada, “TÜ- BİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören 45 adet lisans öğrencisi, proje başvurusunda bulunmuş olup Tarih, Yazılım Mühendisliği, Tıp, Sosyoloji, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Eczacılık alanlarında öğrenim gören 30 lisans öğrencisi, bu program kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.” denildi. KTÜ’lü öğrencilere başarılar diliyoruz.

YENİ BÖLÜMLER BAŞARI GETİRSİN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, bazı fakülte ve enstitülerin kurulması, bazı fakülte-enstitü ve yüksekokulların kapatılması yönündeki karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca bazı fakültelerin de isimleri değiştirildi. Karara göre, Nişantaşı Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Ege Üniversitesinde Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesinde Kur'an-ı Kerim Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü, Gümüşhane Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Avrasya Üniversitesinde İletişim Fakültesi, Dicle Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesinde Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Amasya Üniversitesinde Mühendislik- Mimarlık Fakültesi kuruldu. Yeni bölümlerin üniversitelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal projelerine yenisini ekledi. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Almanya'da bir organizasyon başlattı. Hayırsever vatandaşlar ve Türk derneklerinin katıldığı organizasyonda 80 akülü, 26 tekerlekli sandalye toplanarak Türkiye'ye gönderildi. Masraflarını Almanya'daki Türk derneklerinin karşıladığı TIR Türkiye'ye giriş yaptı. Akülü ve tekerlekli sandalyelerin teslimi için gümrük işlemlerinin yapılacağı bilgisine ulaşılırken araçların düzenlenecek törenle daha önceden belirlenen kişilere teslim edileceği öğrenildi. Bu anlamlı projeden dolayı Büyükşehir’i alkışlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi