SARIALİOĞLU AĞLATTI
Saral Gayrimenkul’ün sahibi, İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkan Adayı Semih Sarıalioğlu babasını kaybetti. Merhum Ali Sarıalioğlu’nun cenazesi dün, cenaze namazının ardından Sülüklü Mezarlığı’na defnedildi. Merhum Sarıalioğlu’na Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

YUNUSOĞLU ORADAYDI
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, KTÜ tarafından düzenlenen deneme yazı yarışmasının ödül törenine katıldı. Yunusoğlu yarışma ile ilgili teşekkür de ederek, “KTÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın Türk Tarihi açısından önemi ve değeri nedir? konulu deneme yazısı yarışmasının ödül törenine katılım sağladık. Yarının yöneticileri olacak çocuklarımızın gelişmesine vesile olabilecek bu yarışmanın organizesinde emeği geçen Görkem Ulusoy ve arkadaşlarına, desteklerini esirgemeyen KTÜ yönetimine, Ortahisar Belediyemize ve Akçaabat Belediyemize teşekkür ederim.” dedi. Biz de bu yarışmayı düzenleyenleri tebrik ediyoruz. Bu vesile ile Yunusoğlu’nu da uzun süre sonra bir etkinlikte görmüş olduk. Yunusoğlu, Trabzon siyasetine önemli hizmetleri olmuş bir isimdir ve bundan sonrası için de yine önemli hizmetleri olacaktır diye düşünüyoruz.

KEBİR’DE ÖRNEK UYGULAMA
Sağlık Bakanlığı’nın yerinde aşı uygulamasına başlamasının ardından Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren KEBİR Süt Fabrikası’nda çalışan personele mobil ekipler tarafından yerinde Kovid- 19 aşı uygulaması yapıldı. KEBİR Süt Fabrikası’nda çalışanlara, Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezi’nde oluşturulan mobil ekiplerce Kovid-19 aşısı uygulandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen “Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi” kapsamında aşılama süreci, yeni yaş ve meslek gruplarının sisteme tanımlanmasıyla devam ediyor. Daha önce de dediğimiz gibi nüfusun büyük oranının bir an önce aşılanması çok önemli. O yüzden KEBİR Süt Fabrikası’nda uygulanan örnek aşılamanın diğer fabrikalarda da devam etmesini temenni ediyoruz. Ve yine, KEBİR Süt Fabrikası gibi diğer fabrikaların da sağlıkçılara bu denli yapıcı yaklaşmalarını diliyoruz.

ÜYELERİN AŞILARI TAMAM
Trabzon Maden İşler ve Teknik Makine Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda da ‘yerinde aşı’ uygulaması kapsamında, odaya bağlı üye işyerlerindeki çalışanlara oda binasında mobil ekipler tarafından Kovid-19 aşısı yapıldı. Aşılama yapmak için gelen sağlık ekiplerine teşekkür eden Başkan Mustafa Pehlivan, odaya bağlı üye işyerlerindeki usta, çırak ve kalfalara Kovid-19 aşısı yapıldığını belirtti. Vatandaşlar da uygulamadan memnun kaldıklarını ifade ederek devletin aşılama konusunda hassasiyetle davrandığını söylediler.

Editör: Haber Merkezi