BU BAŞARI BORSA’NIN
Trabzon Ticaret Borsası’nın hizmet kalitesinde sürekliliğini sağlamak için uyguladığı TSE EN ISO 9001:2015 Standardının belge yenileme tetkiki, Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapıldı. TSE Baştetkikçisi ve eğitimci Kadir Yaşar Efendioğlu tarafından risk tabanlı yönetim sistemi kapsamında oluşturulan KYS tetkikinde başarılı bulunan Trabzon Ticaret Borsası TSE EN ISO 9001:2015 belgesini yeniledi.

Efendioğlu borsanın tescil, muhasebe, kalite yönetim, muamelat, basın yayın, proje ve bilgi işlem birimlerinde yaptığı incelemeler sonucunda birimlerin başarılı ve sisteme uyumlu çalıştığını söyledi. Borsada yapılan TSE ISO 9001:2015 Standardı belge yenileme tetkikine Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Genel Sekreter Nazlı Genç, Kalite Yönetim Sistemi Sorumlusu Özlem Arslantürk ve birim sorumluları katıldı.

BAKAN ERSOY GELİYOR
Trabzon’da uzun süredir restorasyonda olan Sümela Manastırı ve Ayasofya açılış için gün sayıyor. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy da katılacak. 28 Temmuz’da Trabzon’a gelecek olan Bakan Ersoy önce Sümela’yı ardından da Ayasofya’yı açacak. Açılışlarda etkinlikler de gerçekleştirilecek.

AYDOĞDU NABIZ YOKLUYOR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresinde aday olmayı düşündüğünü duyuran Süleyman Aydoğdu, “Bu partinin yönetiminde yer alan arkadaşlarla görüşüp öyle karar vereceğim. İl kongremiz ve vereceğimiz karar partimize ve Trabzon’umuza yakışır bir süreçle devam etsin ve sonuçlansın inşallah” dedi. Bakalım Aydoğdu adaylık yarışına girecek mi? Bekleyip göreceğiz. İl Kongresi 9 Ağustos’ta gerçekleşecek.

İKİSİNİN DE YERİ YANLIŞ
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Ömer Dayı şehir hastanesi ve otogar yerine tepki gösterdi. Dayı şunları dile getirdi: “Halkımızın oyları ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi seçilerek aldığımız görev sorumluluğunda Trabzon'umuza yapılacak işlerin doğru olanına destek olmak, yanlışın karşısında durmaktır. Bu düşünceler neticesinde, şehrimiz için önem arz eden iki proje yerinin yanlışlığını ifade etmek isterim. Birincisi Akyazı Stadı’nın yanına Şehir Hastanesi’nin yapılması.

Maç günü burada oluşan trafik yoğunluğu varken, teknik insanların Akyazı Stadı’nda bir takım sorunların olduğu ve gelecek yıllarda bu sorunların daha da artacağı yönünde görüş beyan etmelerine rağmen burada hastane yapılmasını doğru bulmuyorum. İkincisi dere yatağının yanına otogar yapılması. Bölgemizde sel felaketinin hemen hemen her yıl can ve mal kaybına zarar verdiği gerçeği ortada iken buraya otogar yapılmasını doğru bulmadığımı paylaşma gereği duyuyorum.”

TARTIŞMAYA O DA KATILDI
Fındıkta rekolte tartışmaları devam ediyor. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan tahmini fındık rekoltesi tespiti haricinde yapılan tespitlerin inandırıcılığını kaybettiğini belirterek en iyi tespiti üreticinin yaptığını vurguladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından 665 bin ton olarak açıklanan 2020 yılı tahmini fındık rekoltesinin ardından bu tahminin üzerine 5 bin ton ekleyerek 670 bin ton rekolte tahmininde bulunan Karan tepki gösterdi.

Karan, her sezon öncesi rekolte üzerinden yapılan spekülasyonlara son vermek ve fındık rekoltesini tek elden tespit etmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından rekolte tespiti yapıldığını hatırlatarak bazı kesimlerin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şirin görünme çabası içinde olduğunu ve Bakanlığın rakamlarına yakın tahminler açıklayarak algı oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi