GÜNEYDOĞU’DA HUZUR HAKİM
İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği “Güneydoğu’nun Kadim Şehirlerini Tanıyoruz, Tarihini Öğreniyoruz Projesi” kapsamında Trabzon’da görev yapan gazeteciler Tunceli, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep’e giderek bölgeyi yerinde gördü. Gazeteciler bu illerdeki tarihi değerleri tanıma şansı yakalarken bölgedeki yaşantıyı da yakından gözlemledi. Gezide gazetemiz adına Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan da yer aldı. Özcan’ın izlenimlerine göre Güneydoğu Anadolu’da huzur hâkim. Bölgedeki şehirler devletin desteği ile adeta yeniden dizayn edilmiş durumda. Bu huzur hâkimiyeti için başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

BU ÇOK FARKLIYDI
Güneydoğu gezisine katılanlar dönüşte aynı görüşte birleşti. Gazeteciler bugüne kadar bir çok kez Güneydoğu gezisine katılmalarına rağmen bu kadar doyurucu ve sağlıklı bir programla karşılaşmadıklarını belirterek İçişleri Bakanlığı’na ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ettiler.

GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
Güneydoğu illerine düzenlenen ziyaretler kapsamında otobüs gazetecilerle dolu olunca tabi ki gündem değerlendirmesi de yapılmadı değil. Hemen herkes bölgedeki huzur ikliminden bahsetti. Trabzon’da dahi bu kadar basın mensubu bir araya gelemediğinden yolculuk boyunca gündeme dair keyifli tartışmalar da yaşandı.

Açık oturumları aratmayacak hemen herkesin kendi görüşünü savunduğu bir otobüs seyahati yaşandı diyebiliriz. Tartışılan konular arasında kadın-erkek eşitliği, İstanbul’da maske denetimi sırasında yaşananların ardından polislerin görevden alınıp geri iade edilmesi, tarihi doğalgaz keşfi ve tabi ki olmazsa olmaz Trabzonspor ana konulardı.

SONEL’İN DAVETİ
Gazetecilerin Güneydoğu ziyareti Ordu Valisi Tuncay Sonel’in kahvaltı daveti ile son buldu. Güneydoğu dönüşü Ordu ne alaka diyenler olacaktır elbet. Vali Sonel, Of Kaymakamlığı ve Tunceli Valiliği’nin ardından şuanda Ordu’da görev yapan bir isim. Hal böyle olunca Vali Sonel gazetecilerin Güneydoğu ziyaretini Ordu’da bir kahvaltı ile sonlandırmasını istedi. Vali Sonel, Ordu’da yapılan hizmetleri de kısa bir şehir turu ve Boztepe gezisi ile gazetecilere anlattı. Ordu gerçekten büyük değişim yaşıyor, buna bir kez daha şahitlik ettik.

KAMBUROĞLU KATILAMADI AMA…
Güneydoğu ziyaretinin ardından şehre dönmeden gazetecilere bir davet de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Kamburoğlu’ndan geldi. Kamburoğlu işlerinin yoğunluğundan dolayı katılmadığı programdaki gazetecileri Büyükliman Postası Gazetesi’nde ağırladı. Kamburoğlu’nu bu misafirperverliğinden ötürü kutluyoruz.

KUL DİKKAT ÇEKİYOR
Güneydoğu ziyaretinin en genç gazetecisi Mustafa Kul’du. Kul, bu mesleğin gelecek vaat eden isimlerinden. Her ne kadar yakın süreçte bitirdiği askerliğin ardından mesleğe dönmemek noktasında inatçı olsa da ziyaret boyunca gördük ki sorduğu sorular ile meslek adına dikkat çekmeye devam ediyor.

TEŞEKKÜRLER HASAN
Gazetecilerin Güneydoğu ziyaretinin yol haritasını Ali Osman Ulusoy’un tecrübeli kadrosu belirledi. Şoförler Sebahittin Kurbetli ve Coşkun Gedikli güzergâhlar boyunca ustalıklarını konuşturup en kısa yollardan gidilmesini sağladı. Tabi ki muavin Hasan Turgut da beş gün boyunca tabiri caizse gazetecilerin kahrını çekerek ne istenildiyse yerine getirmeye çalıştı. Bu ekip de bir alkışı hak etti.

VELİAHT ENES’İN KATKISI
Ve gazetecilerin Güneydoğu seyahatinde İçişleri Bakanlığı’nın ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin olduğu kadar pay sahibi olan bir diğer unsur da Nyle Tur. Seyahat boyunca bir aksilik ve sıkıntı yaşanmadı ise bunda Nyle Tur Sahibi Nihat Yılmaz ve veliahtı Enes Yılmaz’ın katkısı oldukça büyük. Onları da ayrıca tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi