ZORLUOĞLU BAŞSAĞLIĞINA GİTTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu önceki gece kent merkezinde Fen İşleri, TİSKİ ve Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Zorluoğlu inceleme sırasında Taksim Yokuşu’nda bulunan Şehit Akın Çelebi Polis Merkezi Amirliği’ne giderek alkollü ve ehliyetsiz sürücünün aracıyla çarparak şehit ettiği polis memuru Yusuf Ceylan için başsağlığı diledi. Karakolda bir süre polislerle sohbet eden Başkan Zorluoğlu, “Taksim Polis Merkezi Trabzon’un en eski karakollarından birisidir. Sonradan Rahmetli Şehidimizin adı verildi. Ben gençliğimde buranın önünden çok geçerdim.” dedi. Polis memurları Başkan Zorluoğlu’na ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek çay ikramında bulundu.

DÜNYA İLE BULUŞTULAR

Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası TTSO ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında 17-18 Kasım tarihlerinde Karadeniz Online İkili Görüşme Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Avusturya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Mısır, Estonya, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Makedonya, Moldova, Hollanda, Nijerya, Polonya, Romanya, Singapur, İspanya, Tunus, Ukrayna, Venezuela ve Türkiye'den firmalar, üniversite ve kuruluşlar katılım sağladı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 22 ülkeden 100 katılımcının yer aldığı ikili iş görüşmesi etkinliğinde 43 görüşme gerçekleştiğini vurgulayarak, “Otomotiv ve Otomotiv Yan Sanayi, Makine, Metal ve Metal İşleme, Yiyecek - İçecek ve Deniz Ürünleri, Paketleme Endüstrisi, Kimya, Plastik ve Kauçuk, Yapı ve İnşaat Sektörü, Endüstriyel Mutfak, Madencilik ve Maden ile Mobilya Tekstil ve Ev Tekstili alanlarında düzenlediğimiz online ikili iş görüşmesi etkinliğini diğer alanlarda da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İş dünyası temsilcilerimizin ihracata yönelmesi, dışa açılması en büyük hedefimiz.” dedi. Bu tarz buluşmaların Trabzon’da ticaret ve sanayi sektörüne katkı sunmasını diliyoruz.

GERÇEKLEŞMEMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİDİR

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ustaömeroğlu, “Devletimiz Bayburt’a havalimanı yapıyor. Yapılmasına yapılsın. Ama Bayburt ve Rize’nin böyle bir talebi yerine getirilirken Trabzon’un uzun yıllara dayanan Güney Çevre Yolu talebinin gerçekleştirilmemesi üzüntü vericidir. Karadeniz’in yolu yok, çalışan gemisi yok, demiryolu yok. İnsanlar karayolu taşımacılığına mahkum edildi. Onu da doğru düzgün yapamıyoruz. Trabzon’a geliyoruz şehrin içinden geçiyoruz. Uluslararası sürücüler de şehir içi sürücüler de tek bir bölünmüş yola mahkum edildi.” şeklinde tepkisini dile getirdi. Ustaömeroğlu, “Yaşımızın geriye gittiği kadar geriye gidip projeksiyon tuttuğumuzda Trabzon’da hiçbir planlanan şeyin zamanında gerçekleştirilmediğini görürüz. Tanjant Yolu planlandı 35 sene sonra gerçekleşti. Kanuni Bulvarı planlandı 25 sene sonra gerçekleştirilmeye başlandı. Güney Çevre Yolu 30 senedir konuşuluyor hala daha planlanmadı bile. Yani ne yazık ki hayat geçiyor ama hiçbir şey olması gerektiği zamanda hayata geçirilmiyor. Benim sosyal medyada Güney Çevre Yolu ile ilgili dikkat çeken paylaşımımın sebebi buydu. Şüphesiz Trabzon’un birçok problemi var ama ben orada bir ironi yaptım. Benim paylaşımım başka sorunları görmezden gelmek anlamında değildir.” dedi. Başkan Ustaömeroğlu bu açıklamalarında çok da haksız değil.

Editör: Haber Merkezi