BAKAN SON DURUMU AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Trabzon’da koronavirüs ile ilgili son durumu açıkladı. Koca, 4 ilde günlük koronavirüs vaka sayısının düşmeye başladığını ancak hastane ve yoğun bakım servislerinin yükünün halen yüksek seyrettiğini vurguladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir, Trabzon, Samsun ve Hatay valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla illerin koronavirüse ilişkin güncel durumunu görüştü.

Bakan Koca, Twitter hesabından, “Bu illerimizde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladı ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor” paylaşımını yaptı. Trabzon'da günlük vaka sayısı yüzde 25 düştü Trabzon'da vaka sayılarının yüzde 25 düştüğünü, yatak doluluğunun yüzde 52, yoğun bakım doluluğunun yüzde 72 olduğunu aktaran Koca, İzmir ve Trabzon'da tedbirlerin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

UMARIM KÖTÜ SENARYO GERÇEKLEŞMEZ
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, İngiltere'de koronavirüsün yüzde 70 daha hızlı yayılmasına neden olan mutasyon ilgili konuştu. Mutasyon geçiren koronavirüsün hastalık oluşturucu ve öldürücü etkisinin, yayılma hızından daha önemli olduğunu da kaydeden Özlü, “Esas olan burada virüsün bulaştırıcılığının yanında hastalık oluşturucu gücünde bir değişiklik olup olmadığı, ölümcüllük oranında bir değişiklik olup olmadığı, bağışıklık oluşturmada farklılığın olup olmadığı gibi soruların cevabını henüz tam olarak bilmiyoruz ama bununla ilgili endişe yaratacak bir bilgi de elimizde yok.

Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Virüsün mutasyonu da yeniden bir salgını tetiklemez. 2020'yi hepimiz zor geçirdik, bu kötü deneyime dayanan korkularımız var. Yeni bir virüs, yeni bir salgın, yeni bir dalgalanmaya yol açar mı diye endişe ediliyor. Bundan dolayı İngiltere'ye uçuşlar ve sınırlar kapatıldı. Bunları ön tedbir olarak görmek lazım.” ifadelerinde bulundu. Koronavirüs konusunda vatandaşlarımızı bir kez daha uyararak maske, mesafe ve temizliğe dikkat diyoruz.

SÜRMENE’DE ACI GÜN
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün halasının oğlu ve şoförü Sürmene Belediyesi personellerinden Tuncay Bilgin dün sabah hayata veda etti. 4 ay önce arkadaşına ait bir kamyon ile Dirlik Mahallesi’ndeki evlerinin önünden uçuruma yuvarlanarak ağır yaralanan ve o günden beri tedavisi için Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve ailesi tarafından her türlü imkân seferber edilen Tuncay Bilgin hayata gözlerini yumdu. Tuncay Bilgin'in cenazesi dün Sürmene Eski Cami önünde kılınacak cenaze namazı sonrası Dirlik Mahallesi’ndeki hanesi önünde defnedildi.

AMAN DİKKAT!
Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Altındere Vadisi ile Şalpazarı, Tonya ilçelerinde dün başlayan kar yağışının bugün de devam etmesi bekleniyor. Uzungöl’de ise dün kar yağışı başlarken bugün de karla karışık yağmur bekleniyor. Trabzon’un ilçelerinde bugün de kar yağışı beklenirken 5 günlük hava tahminine göre yarından itibaren Trabzon’da pazar gününe kadar havaların ısınacağı kaydedildi. Kar yağışının ardından çığ tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı.

ESNAF DERTLİ
Trabzon’da İskenderpaşa Otoparkı’nın bulunduğu alanda yapılan Meydan Parkı 3. Etap Düzenleme çalışmaları için bölgenin araç trafiğine kapatılması esnafları mağdur etti. Dış cephe düzenlemesi ve koronavirüs pandemisi nedeniyle işlerinin bir hayli düştüğünü kaydeden esnaflar, şimdi de araç yolunun kapatılmasıyla mağdur olduklarını açıkladı. Bölge esnafı işlerinin yüzde 60 oranında düştüğünü açıklayarak, Büyükşehir Belediyesi’nden yolun can güvenliğine zarar gelmeyecek şekilde en azından 1 araçlık olarak açılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi