OYMAN’IN TABLOSU
CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında dün gerçekleşen devir teslim töreninde başkanlığa seçilen Fatih Suat Oyman çok farklı bir şey yaptı. Başkan adaylığında partililerin verdiği sözleri bastırarak çerçeve hâline getirerek O y m a n , bunu partililerin huzurunda gösterdi ve duvara asacağını söyledi. Oyman “Ne söylediysek yapacağız. Bunun göstergesini de işte bu tabloyu partimize asarak gösteriyoruz.” dedi. Daha sonra Oyman’a bu tabloyla birlikte fotoğraf çektik. Bu sırada Oyman “Herhâlde bu da bir ilk oluyor.” dedi.

YÖNETİME TAM NOT
Ortahisar’a seçilen Fatih Suat Oyman’ın oluşturduğu yönetimin ekseriyeti kendisi gibi gençlerden oluşunca hayli ilgi çekti. Devir teslim törenin ardından partililer “Yöneticileri bize tanıtır mısın?” deyince Oyman hepsini tek tek yanına çağırdı. Yöneticilerin hemen tamamının genç olduğunu gören partililer önce alkış tuttu ardından övgüler yağdırdı. Hepsi yönetimin gençlerden oluşmasını çok beğendi.

TÖRENDEN YANSIYANLAR
Devir teslim töreninde bazı eski il başkanları yer almadı. Bunlardan en dikkat çekenleri kongrede bulunan ancak bu törene katılmayan Cafer Hazaroğlu ile Necip Yıldız’dı. Yine son seçimde Ortahisar ilçe başkan adayı olan Salih Akyüz’ün de törene katılmaması dikkatlerden kaçmadı. CHP’nin Ortahisar’daki meclis üyeleri de toplantıda yer almadı. Bazı partililer “törene tam katılım olmadığı yönünde konuşmalarda da” bulunuyordu. İl Başkanı Güzide Uzun, toplantının sonuna doğru Maçka’daki bir cenazeye katılacağını gerekçe göstererek erken ayrıldı.

Ancak Uzun, Yeni İlçe Başkanı Oyman ve Eski İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’yla fotoğraf vermeyi ihmal etmedi. Toplantının sonunda iş hanında iki partilinin tartıştığı gözlendi. Partililerin tartışması bir ara çok alevlendi ve hattâ araya başka partililer girmese tartışma fizikî müdahaleye kadar gidecek durumdaydı. Ancak araya partililer girdi. Tartışan kişilerden birinin Eski Merkez İlçe Başkanı Muharrem Şahin’in olduğu öğrenildi. Tartışmanın, Ortahisar kongresiyle ilgili olduğu anlaşıldı. Şenol Çoban’ı destekleyen Şahin’in, Oyman’ı destekleyen bir partiliyle tartıştığı ileri sürüldü.

TRABZONSPOR ÖZÜMÜZDÜR
Trabzon basının duayen isimlerinden Nevzat Yılmaz, Denizlispor maçının ardından mini bir yorumda bulundu. Yılma şunları ifade etti: “Bazı gerçekler vardır, ucunu bulamazsınız, yine bazı gerçekler vardır önünde duran objeyi görmezlikten gelirsiniz. İşte spor da bu iki örneği içine dahil ediyor. Toplumun yaşam standardına katkı koyan her oluşumda olduğu gibi spor bir bakıma bu ilin bir kaderi ve öz değeridir. Evet bu il yani Trabzon; Türkiye'nin yaşam ağacıdır, hayat bulduğu dünyadır. Bu örneklere genel itibariyle artarak ilave edinilmekte birlikte, daha özgür düşünceye daima yol oluşturmaktadır bu il. Trabzon ve Trabzonspor iç içe girmiş günlük yaşamın bir parçasıdır, bizim mutluluğumuz ve özetle özümüzdür. Hasretimizde olan bu bakış herkesi kucaklar, güzel düşüncelere yol verir daima.”

FİDANLAR KARACA’NIN ANISINA
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın (Toprak Dede) hatırası için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde Akçaabat ilçesi, Çolaklı Mevkiinde fidan dikim programı düzenlendi. Çok sayıda fidanın toprakla buluşturulduğu programa öğrenciler, öğretmenler, veliler ve yöre halkının yanı sıra Tema Vakfı gönüllüleri de katıldı.

TONYA EVLERİ GELİYOR
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ilçede devam eden projeleri inceledi. Beşel “Çayıriçi Mahallesi'nde inşaatı devam eden Tonya Evleri Turistik Tesis projesini yerinde inceledik. Tamamen ilçemizin mimari dokusuna uygun inşa edilen Tonya evleri halkımızın ürünlerini daha kolay pazarlamasına yardımcı olacak ve misafirlerimizin Tonya Kültürüyle tanışması sağlanacak.” dedi

Editör: Haber Merkezi