HACISALİHOĞLU EZBER BOZDU
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, geçtiğimiz hafta Çay TV’de Halil İbrahim İleli’nin sorularını cevapladı. Hacısalihoğlu programda yaptığı açıklama ile bir nevi ezberleri bozdu. AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun şehir için avantaj olduğunu belirten Hacısalioğlu, “Siz başarılı olmak istersiniz ama kendi siyasi partiniz içerisinde bile paçanıza yapışırlar. Başarılı olmasın, benim önüm açılsın istenilir hep. O açıdan bakıldığında Murat Başkan bürokrasiden gelip, siyasetin içerisinden gelmediği için böyle bir kaygısı yok. Dolayısıyla şehir için bir avantajdır.”

TEMCİT PİLAVI GİBİ
Şehirde bir proje olmaya görsün, belediyelerin basın servisleri her hafta o projeyi tabiri caizse temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp vatandaşın önüne sunuyor. Proje şekillendi, projenin ihale tarihi belli oldu, proje şu tarihte bitecek gibi detaylarla aynı işler tekrar tekrar geçiliyor. Belediyelerde birçok projenin yapıldığını biliyoruz, buna şahidiz.

Ama şu da bir gerçek ki aynı projeyi defalarca haber olarak servis etmek basın birimlerinde çalışanların iş yapıyoruz görüntüsü sergilemekten başka bir şey değildir. Belediyelere katkı sunmak için çalışan bu arkadaşlarımız bu politikaları ile çalıştıkları kuruma bizce zarar veriyorlar. Bu konuya dikkat çekmek istedik.

HAKKINI TESLİM EDELİM
Belediyelerde bu tarz vasat işler yapılırken iyi işler yok mu, tabii ki var. Mesele Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin haber fotoğraflarını çeken İbrahim Yıldız işini hakkı ile yapan isimlerden. Büyükşehir’de başladığı günden bu yana servis edilen fotoğrafların kalitesi ortada. Yıldız’ın da hakkını teslim etmiş olalım.

ŞİFA KAPISI
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde doktorluğun yanı sıra insan ilişkileri de işinin hakkında fazlasını veren bir isimdir Prof. Dr. Mustafa Gökçe. Vücudunun en değerli organı kalbi ile sıkıntı yaşayanların üniversite de şifa aradığı isimdir Prof. Dr. Gökçe. Kapısına kim gitse tanıdık, tanımadık bakmadan elinden geleni yapan bir isimdir. Özellikle pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek az ama Gökçe’ye ayrı bir teşekkür etmek istedik.

KADERİ AYNI MI OLACAK?
Trabzon’da Kahramanmaraş Caddesi PTT binası civarında TİSKİ ekipleri tarafından yürütülen isale hattı çalışmasında sarnıç-su yapısı tespit edildi. Yapının ortaya çıkmasının ardından çalışmalar Müze Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun talebi doğrultusunda durduruldu. Yapı kalıntısı Müze Müdürlüğü uzmanlarınca temizlenip kazısı yapılarak incelendi ve 1700’lü yıllardan sonra Geç Dönem Osmanlı Mimarisi’ne göre yapılan sarnıç-su yapısı olduğu tespit edildi.

Şimdi o yapının akıbeti merak konusu. Benzer bir yapı da Tabakhane’de geçtiğimiz yıllarda yapılan altyapı çalışmalarında ortaya çıkmış ve daha sonra üstüne beton serilerek yine toprağa gömülmüştü. Bakalım Kahramanmaraş Caddesi’ndeki tarihi değerin kaderi de aynısı mı olacak. Merakla bekliyoruz bu sonucu.

UZAMASIN ARTIK
Trabzon’da dolmuş modernizasyonu için verilen tarih kısalıyor ve şehir tüm şoför esnafının araçlarını yenilemesini bekliyor. Ancak şoför esnafı pandemiyi kalkan olarak savunup modernizasyonun uzamasını istiyor. Bizce bu iş çok uzadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da açıklamasını yaptığı gibi net tarih bellidir ve o tarihe kadar araçlar yenilenmelidir. Artık bu iş uzamamalıdır.

BU İŞİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
Söz şoför esnafından açılmışken oradan devam edelim. Sokak kısıtlaması olduğu günlerde az sayıda da olsa dolmuşun şehirde hizmet etmesi gerekirken bakıyorsunuz şehirde dolmuş yok. Yine aynı şoför esnafı dolmuş modernizasyonu ile hak kaybına uğramamak için bazı araçları taksiye çevirmek istemişti. Yine bakıyorsunuz bu taksilerden de sokak kısıtlaması gününde eser yok. Şoför esnafı şehirde hep isteyen tarafta oluyor ama iş hizmete gelince ne yazık ki bunu vatandaş göremiyor. Bu işin de önüne geçilmeli.

Editör: Haber Merkezi