KILIÇDAROĞLU GELİYOR!
Daha önce 2 kez CHP'li vekiller, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla partinin yüksek oy alamadığı Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Yozgat'a gidip rapor hazırladı.

CHP'li vekillerin hazırladığı rapordan aradığı cevabı bulamayan Kılıçdaroğlu, bu kez kendisi sahaya iniyor. Ziyaretlerinde, kendisini milliyetçi-muhafazakar taban olarak tanıtan kesimle bir araya gelmeyi planlayan Kılıçdaroğlu, bu kesimlere, “Neden CHP’ye oy vermiyorsunuz?” diye soracak. Kılıçdaroğlu, özellikle bu illerde bölgede etkili sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle de görüşecek.

ENDİŞELENDİM
Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen şehirde devam eden altyapı çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Şen şunları dile getirdi: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ortahisar ilçe merkezinde bizim bildiğimiz adıyla kent merkezi-Meydan ve civarındaki altyapıya yönelik çalışmaları hızla devam ediyor. Bu arada kent kullanıcıları sabırla ileriye dönük bu altyapı iyileştirmesinin bitmesini beklerken arada bulunan kültür varlıkları görmezlikten geliniyor, üst örtülerek bir daha çıkmamak üzere gömülüyor. Diğer taraftan ise ulaşım yollarının kullanılabilir hale getirilmesine çalışılıyor.

Bugün belediyeye ait iş makinalarının Pazarkapı -eski diyorum çünkü kent belleğinden silindi- kadınlar pazarı önünden merkez postanesine doğru Kahramanmaraş Caddesi’ndeki altyapı çalışmasından kalan arnavut kaldırımı taşlarını söküyordu. Umarım bu müdahale geçici olarak yolun ulaşıma açılması için yapılıyordur. Yani yolun kaplaması kalıcı olarak asfalt, beton gibi bir malzemeyle yapılıp bırakılmayacaktır diye düşünüyorum. Yoksa tarihin sayfalarında yer edinmiş, Trabzon kentinin tarih kokan sokaklarındaki bu sokak zemin oluşumunun ve kullanımında; üzerinde yılların ayak izleri ve yaşanmışlığın olduğu taş döşemelerinde akıbetinin bulunan kültür varlıklarında olduğu gibi üstümü örtülecek diye endişelendim.

Taş kaplamalı yolların teknik açıdan doğru imalatı sonucunda iklimsel etkilerin kente vereceği zararı minimize ettiği, kentsel kullanım düzeyinin yüksek olduğu, kolay yenileme ve bakım imkanları sunduğu gibi hususları konuşmuyorum bile. Kentin kimliği ile özdeşleşmiş, kent bilinirliği açısından hafızalarda yeri olan salt binalar yapısal öğeler değil sokak, cadde gibi işlevsel kent mekanların da korunması ve devamlılığının sağlanması Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir.”

SÜRE UZUYOR!
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve Yönetim Kurulu Üyeleri dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda dolmuş modernizasyonunun son tarihinin uzatılması görüşüldü. 1 Mart tarihinde sonlanacağı açıklanan dönüşümün bir müddet daha uzatılacağı öğrenilirken net açıklamanın bugün ya da yarın yapılması bekleniyor. Sürenin yılbaşına kadar uzayabileceği öne sürüldü.

FİYATLARDA STANDART OLMASI GEREKLİ
Trabzon Eczacı Odası Başkanı Çetin Kansız, Çay TV’de yayınlanan Elif Çavuş’la Gündem programına katıldı. Kansız burada yaptığı açıklamada ilaca yapılan yüzde 20 zamla alakalı, “Türkiye’de referans fiyat uygulaması var. Avrupa ülkelerinden Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz bu 5 ülke Türkiye tarafından referans alınıyor. Bu ülkelerde en ucuz ilaç fiyatı 1 Euro ise o fiyat baz alınıyor. Eczacılar ilaçların zamlanmasını istemiyor. İlaçta kademeli kar olayı var. İlaçların kademeleri arttıkça kademeleri de yükseliyor.

Eczacıların ekonomik dar boğaza girmeme ihtimali yok. Fiyatlarda bir standart olması gerektiğini düşünüyoruz. İlaç fiyat kararnamesinin güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi. İlaç zamlarına bağlı olarak hastaların ilaç temininde zorluk yaşadığı iddiaları ile ilgili ise Kansız, “Bizim bölgemizde depocu arkadaşlarımız olan bir ilaca yok demeyeceklerini düşünüyorum. İlacın olmamasında eczacıların günahı yoktur.” ifadelerini kullandı.

BİR LOKMA BİN LOKMA OLDU
Sıfırdan Başlayanlar Dijital Medya İçerik Üreticisi video hikayelerine devam ediyor. Lokma Tatlı Dünyası’nın sahibi Bekir Aktürk, genç yaşta Beton Helva’da başlayan meslek hayatını ve lokmasının peşinden giderek kurduğu Lokma Tatlı Dünyasının hikayesini Sıfırdan Başlayanlar da anlattı. Beton Helva’da çırak olarak meslek hayatına giriş yapan ve uzun bir süre Beton Helvanın her kademesinde görev alan Aktürk, Lokma Tatlı Dünyası’nın nerden nereye geldiğini anlattı. Kaliteli ürün ve kaliteli ham maddenin önemine dikkat çeken Aktürk işletmesinin büyümesini de müşterilerinin bağlılığı ve desteğine bağladı.

Editör: Haber Merkezi