KONGRELERE KORONA ARASI
AK Parti’de başlayan kongre süreci virüs engeline takıldı. AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, 7. olağan ilçe kongresi ile ilgili konuştu.

Uzun kongrenin koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelendiği bildirerek “Milletvekillerimizin de katılacağını ilan ettiğimiz Vakfıkebir 7. Olağan İlçe Kongremiz, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız tarafından ileri bir tarihe ertelemiştir. Sağlık Bakanlığımızın koranavirüs ile ilgili tedbirler kapsamında, alınan Bilim Kurulu kararları ve son gelişmeler dikkate alınarak bu hafta sonu yapılması planlanan kongrelerimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir edeceği bir tarihe kadar ertelenmiştir. Vakfıkebir kongremizin organizasyonunda çok yoğun emek sarf eden ilçe teşkilatı mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Umarız hayat en kısa sürede normale döner de bu ertelenen kongreler de yapılır.

PANİĞE GEREK YOK
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden koronavirüse karşı yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Korona salgınının tüm dünyayı tehdit altında bıraktığı son günlerde, Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün çerçevesi altında;

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizde üst düzey tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Bulunla ilgili olarak; Trabzon UMKE’den (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) destek alınarak, hastanemizin Acil Servisi önüne yüksek kapasiteli üç adet çadır kuruldu. Çadırlarımız, müracaat alanı, numune alımı ve bekleme bölümü olarak planlandı. Bu çalışmalarımız tedbir amaçlıdır, paniğe gerek yok. Biz tedbirimizi aldık, sizler de tedbirinizi alın. Evde kal Türkiyem” denildi. Paniğe gerek yok!

TÜM İMKANLAR SEFERBER
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, kamu bankalarının yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin aldığı önlemler ile ilgili değerlendirmede bulundu. Cora, “Tüm vatandaşlarımızın, iş dünyasının, çalışan ve üreten kesimin kısacası özel sektörün nasıl bir fedakarlık yaptığının farkındayız. Süreç uzadıkça sektörü bekleyen risklerinde farkındayız.

Bu minvalde görülen aksaklıklar giderilecek, değişen koşullara göre yeni düzenlemeler yapılacak, hülasa tüm imkanları seferber edeceğiz. Kamu bankalarına aldıkları bu kararlar nedeniyle bilhassa teşekkür ederiz. Lakin kararın tamiminde de esneklik sağlanmasının takibini isteriz” ifadelerini kullandı.

WİFİYİ KAPATALIM!
Trabzon Atatürk Alanı’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu WİFİ hizmetinin sıkıntı doğurabileceğine dair vatandaştan uyarı aldık. Büyükşehir yetkilerinden bu konuya hassasiyet göstermelerini isteyelim ve WİFİ erişimini eğer mümkünse bir süreliğine kısıtlayıp böylelikle şehir merkezinde kalabalık ortam oluşturmanın önüne geçilmesi konusunda çağrı yapalım.

BU ADAMLAR NE İŞ?
Hemen her sabah şahitlik ediyoruz ve Atapark’ta birçok göçmen vatandaşın kalabalık şekilde bir arada durduğunu görüyoruz. İl Göç İdaresi Müdürlüğü bu konuya eğilmeli. Bu isimler burada neden duruyor, amaç nedir? Hele hele de böyle bir süreçte bu kişiler bizim dikkatimizi çekerken İl Göç İdaresi Müdürü’ne bu konuda hiç mi uyarı gitmemiş? Bu konuya eğilinmeli.

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru koronavirüs salgınının ardından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kuru şunları söyledi: “Salgının ülkemizde ve ilimizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla salgınla mücadele edilmektedir. Hizmet sunan kamu çalışanlarıyla, hizmet alan bütün insanlarımızın bu zor dönemden birlik ve dayanışma ile çıkılacağını özellikle belirterek, bu hizmetleri sunanlar ile hizmetleri alan duyarlılık sahibi herkese teşekkür ediyorum.

Toplumun haber alma hakkını yerine getiren basın çalışanlarımızın da hakkını teslim etmeyi önemli görüyorum. Uzaktan eğitime gelince, öğrencilerin kişisel olarak eğitimi gerçekleşmesine yardımcı olmak için eğitim kurumlarının belli bir düzeyde hazırladıkları ders programlarıyla gerçekleştirmeye verilen addır.

Başörtüsü gibi kılık kıyafetine bakılmaksızın teknoloji gibi elektronik araçların yardımıyla, eğitimin uzaktaki öğrencilere ulaştırılması olduğudur. Bu hizmetlerin sunulmasında Milli Eğitim Bakanlığımızı ve ders veren kamu çalışanı öğretmenlerimizi kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi