İŞ BİRLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’yı ziyaret etti. KTÜ’den konu ile alakalı yapılan açıklamada, “Toplumdaki engelliler, engelli yakınları, engelliye hizmet verenler ve toplumun engelliler ile ilgili bakış açısının değiştirilmesi konusunda eğitim ile ilgili tüm çalışmaları yürütme vizyonu çerçevesinde; engellilerin sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki vb. hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek; engellilerin istihdamı ve sosyal hayata uyumu; insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak; engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamak noktasında faaliyet gösteren ve ulusal ve uluslararası alanda önemli çalışmalara imza atan Beyazay Derneği ile geliştirilebilecek iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.” ifadelerine yer verildi. Umarız bu tarz görüşmelerden şehrimizin faydasına işbirlikleri çıkar.

ARSİN OSB’YE PLAKET

Yerelden, yurt içinde ve yurt dışından farklı sanat disiplinlerinden sanatçıların ve sanat gruplarının katılım sağladığı 12. Uluslararası Sanat Günleri bu yıl 09-12 Haziran 2022 tarihleri arasında yapıldı. Etkinliğin son gününde düzenlenen törende, destek ve katkılarından dolayı Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı adına Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yavuz’a plaket takdim edildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yavuz, “Şehrimizin uluslararası düzeyde tanıtımına katkı veren, farklı kültür ve sanat etkinlikleriyle insanımızı buluşturan Trabzon Sanatevi Yönetimine ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak bu tarz etkinliklere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

TURİST MUAMELESİ YAPMAYIN

Merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu’ndan (ATDF), göç tarihinin 61. yılı nedeniyle yönetim kurulu olarak açıklama yapıldı. ATDF Başkanı Salih Altınışık, “Bu gelenler ne Almancı ne de tuzu kuru olan insanlardır. Bunların her biri 12 ay memleket hasreti ile izini iple çekiyorlar. Geldikleri ülke ise kendi ülkeleridir. Göç tarihimizin 61. yılında anavatanlarına hasret gidermeye, kardeşleri ile buluşmaya gelmektedirler. Bu gerçeklerden hareketle lütfen Avrupalı Trabzonlulara turist muamelesi yapmayın. Unutmayın onlar da o coğrafyanın bir parçasıdırlar. Okulların tatile girmesi, yaz tatilinin gelmesi ve kurban bayramı nedeniyle Trabzon ve Karadeniz illerine gitmesi bölgede ciddi bir canlılık yaratıyor.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi