USTAOĞLU’NDAN MESAJ VAR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşte Ustaoğlu’nun mesajı: “Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının oluşmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Kamuvatandaş arasında önemli görev üstlenen basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın; kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmeye çalışmıştır. İlimizdeki basın yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmalar şehrimizin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde faaliyette bulunan basın kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, başarılar diliyorum.”

GÜRSOY MUHTARLARLA BULUŞTU
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, mahalle muhtarlarıyla Belediye Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Buluşmaya muhtarların yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Başkan Gürsoy’un açılış konuşması yaptığı buluşma soru cevap şeklinde gerçekleşti. Göreve geldikten sonra ikinci kez böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gürsoy, bu topluca görüşmelerin düzenli bir şekilde devam edeceğini belirtti. İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerini detaylı bir şekilde muhtarlara anlatan Gürsoy, neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını da muhtarlara ifade etti.

AK KADINLARDAN FORMA DESTEĞİ
Trabzonspor’un yöreye özgü ‘keşan’ motiflerinin yer aldığı yeni forması tüm Türkiye’de büyük beğeni topladı. Keşan motifli formaya iş, siyaset ve spor dünyasından da destek geldi. Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen öncülüğünde kadın kolları yönetimi ve üyeleri de Keşan motifli formalarından alarak takımına destek oldu. Başkan Çelenk Sürmen, Keşan Motifli formaların tüm Anadolu insanının kalbine dokunduğunu belirterek, “500 yıldır el yapımı tezgahlarda kadınlarımız tarafından ilmek ilmek dokunan keşanımız, geçmişi başarılarla dolu olan Trabzonspor’umuzun formasıyla buluştu. Bölgemize özgü motifleri içerisinde barındıran formalarımız şanlı tarihimize çok yakıştı. ‘O sene bu sene’ diyerek Trabzonspor’umuzun bu sezon şampiyon olmasını canı gönülden istiyoruz. AK Parti Trabzon Kadın Kolları ekibi olarak Trabzonspor’umuza desteğimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SUİÇMEZ BAŞARI DİLEDİ
Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Yaşar Ramazanoğlu, Av. Hatice Bekâr Uzun, Av. Abdullah Erata, Av. Turgay Alemdaroğlu, Av. Kemal Keser, Av. Remzi Başkan; 2019-2020 Adli Yılı’nda hizmete başlayacak olan Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Kolcu’yu makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar biledi. Suiçmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri 2019-2020 Adli Yılı’nda hizmete başlayacak olan Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın’ı makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

BELEDİYE HİZMETİ DİYE…
Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı hizmetlerin içinde olması çok güzel. Özellikle özel işletmeler için piyasada bir fiyat dengesinin oluşmasına önemli katkıda bulunuyor. Meselâ Akçaabat Belediyesi’nin tarihî Ortamahalle’de Timurciler Konağı’nı elinde bulundurması mühim. Bu sayede gelişen Ortamahalle’de yeni kurulacak işletmelerin fiyatta yükselmesinin bir nevi önüne geçiliyor. Bu konağın elden çıkarılmamasında Eski Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in büyük bir rolü var. Ancak bu durumun bazı olumsuz yanları da oluyor. Hizmet kalitesinde sıkıntılar yaşanıyor. İnsan, “Bu yer belediyenin olabilir ama hizmet özel işletme seviyesinde olamaz mı?” diye sormadan edemiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket üzerinden işlettiği Atapark’taki çay bahçesinde, hizmet anlamında sıkıntılar yaşanıyor. Gazetemize ulaşan bir vatandaş çay bahçesinde yetersiz çalışan olduğunu ve hizmetin zamanında yapılmadığını söyledi. Bir siparişin üzerinden dakikalarca zaman geçtiğini, bir siparişi birçok kez talep ettiklerini söyledi. İlgililerin dikkatine.

Editör: Haber Merkezi