BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİL
Gazetemizde önceki gün, merhum Başbakan Erbakan'ın evi olarak bilinen yapıyı manşete taşımış ve iki aydır geçen zamana rağmen inşaatın neden başlamadığını sorgulayarak, bölgede kazalara davetiye çıkarıldığını belirtmiştik. AGD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Başaran Manav bize şu cevabı vermiş: “Bugün yıktık, yarın inşaata başlıyoruz diyebileceğimiz bir durum söz konusu değil. Kanunlar var, resmi işlemler var ve bu süreç, bugünden yarına halledilemiyor.”

Tarihe mal olmuş yapıyı iki saatte yıkabilmek adına resmi işlemleri halledecek kudreti olan dernek, şimdi iki aydır inşaat için resmi oluru alamıyormuş. Ve aynı dernek “kazalara davetiye çıkıyor” vurgumuza cevap vermemiş. Acaba o yapının çevresini çevirirken resmi izin alındı mı? Yoksa gayri resmi olarak mı insanların canı hiçe sayılıyor. Belli ki Başkan Manav şehri iyi bilmiyor ve o bölgede sık sık kazalar yaşandığından, geçtiğimiz yıllarda bir kişinin canını kaybettiğinden haberi de yok. Orada bir kaza olsa “bugünden yarına” hesabını kim verecek acaba? Ve Başkan Manav'ın şundan da haberi yok ki bu şehir sahipsiz değil!

NASIL KIYDINIZ BU GÜZELLİKLERE
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, endemik bir tür olan Zifin çiçeklerinin Düzköy yaylalarından iş makineleriyle sökülmesine isyan etti. Konu ile ilgili fotoğrafları paylaşan ve üzüntüsünü ifade eden Kaya; “Her şey bitti, sıra Zifin çiçeklerimize mi geldi? Yüzyıllardır bu çiçekler süslüyor buraları. Zifin çiçekleri bizim bölgemize has, endemik bir türdür. Korunması, kollanması gereken bir türdür. Turistlerin, bölge insanlarımızın sevdiği ve yanında fotoğraf çektirdiği çiçeklerdir, niye koparılıyor bu çiçeklerimiz? Nasıl kıydınız bu güzelliklere?" dedi.

Yaptığı araştırmalar sonucunda Zifin çiçeklerinin Trabzon İl Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen mera ıslahı çalışmaları kapsamında söküldüğünü ve çiçeklerin yerine ot ekileceğini öğrendiğini ifade eden Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Böyle saçma bir gerekçe olamaz. Geçmiş yıllarda o yaylalarda binlerce hayvan otlarken yeten otlaklarımız şimdi mi yetmiyor? Hayvan sayımız eskiye göre çok çok çok azaldı, dün binlerce hayvana yeten meralarımız şimdi mi yetmiyor? Yapılan büyük bir akılsızlıktır. Buradan Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Burada yaptınız başka yerde yapmayın, çiçeklerimize doğal güzelliklerimize dokunmayın. Söküm işlemlerini bir an önce durdurun. Bu bitki endemik bir türdür, bölgeye özgüdür ve bölge insanı için özeldir. Lütfen kararlarınızı bilimsel gerçekler ışığında verin ve ellerinizi eşsiz güzellikteki Zifin çiçeklerimizden çekin.” Bakalım Kaya’nın bu açıklamalarına bir cevap gelecek mi?

KTÜ'YE AKADEMİSYEN ALINACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 20 akademisyen alınacağı bildirildi. KTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Mimarlık Fakültesine 1 profesör, Fen Fakültesine 7, Mühendislik Fakültesine 4, Tıp Fakültesine 2, Orman Fakültesine ise 1 doçent atanacak. Mühendislik Fakültesinde 2, Orman, Tıp ve Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerinde ise 1'er doktor öğretim üyesi görevlendirilecek. Kadrolara başvurular, 6 Eylül 2021'e kadar “bys.ktu.edu.tr” ve “online.ktu.edu.tr” internet adresinden yapılabilecek.

HAZIRLIKSIZ YAKALANMAYIN
ÇORUH Elektrik A.Ş.'den yapılan bilgilendirmeye göre: Trabzon'un Of İlçesine Bağlı; Bölümlü Mahallesi'nde yarın 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Hayrat İlçe Merkezi ve Mahalle'lerinde 28 Ağustos’ta 09.00 ile 14.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Of İlçesine Bağlı; Sugeldi Mahallesi, Kavakpınar Mahallesi, Sefaköy Mahallesi, Tavşanlı Mahallesi, Korucuk Mahallesi, Sıraağaç Mahallesi, Sivrice Mahallesi, Yanıktaş Mahallesi, Kazançlı Mahallesi, Dağalan Mahallesi, Çatal Söğüt Mahallesi ve Barış Mahallesi'nde 28 Ağustos’ta 09.00 ile 14.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Arsin İlçesine Bağlı; Çiçekli Mahallesi'nde yarın 09.00 ile 13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Araklı İlçesine Bağlı; Yolgören Mahallesi'nde yarın 09.00-16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Of İlçesine Bağlı; Bölümlü Mahallesi'nde 27 Ağustos’ta 09.00-13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Editör: Haber Merkezi