BAKAN TRABZON’DA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün çeşitli temaslarda bulunmak üzere bölgeye geldi. Karaismailoğlu’nu, Trabzon Havalimanı’nda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile il protokolü karşıladı. Dün Rize’de çeşitli programlara katılan Bakan Karaismailoğlu, bugün de Trabzon’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek. Bakan Karaismailoğlu Trabzon’da il protokolü ile kahvaltılı toplantıda buluşacak daha sonra Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Bakan Karaismailoğlu öğleden sonra ise Kanuni Bulvarı, Maçka Yolu ve Zigana Tüneli inşaatlarında incelemelerde bulunacak.

GÜNDEM DEĞİŞTİRMEYİN
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Şükrü Kuleyin gündem değerlendirmesi yaptı. Kuleyin bakın ne dedi: “Ülkemizi suni gündemlerle oyalayanlar ve hamaset siyaseti yapanların sakladıkları acı gerçekler. Salgın, ekonomi ve Suriyelilerdir! Birinde can derdi, diğerinde mutfak yanıyor, üçüncüsü ise çok yakın bir gelecekte değişecek ülkenin her sahada ki yapısı ve yaratacağı yeni huzursuzluk ile terör sahalarıdır. Beyler, Yunanistan gibi batının 10 milyonluk şımarık çocuğunu bahane ederek, insanlarımız can ve geçim derdine düşmüşken, çare ararken, sizler gündemi değiştirmeyin. O adalar silahlandırılırken sizin derdiniz sözde Lozan üzerinden sadece Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına zehir kusmaktı.

Buyrun alın Selanik’i, alın Musul ve Kerkük’ü, feth edin Halep’i Şam’ı elinizden tutan mı var? İşiniz gücünüz hava atmak, hamaset edebiyatı ile herkesi kötü ve düşman ilan ederek dış siyasette rezil olmak. Bizler, ne çuval geçirmeyi ne de bir tweet ile ülkesine geri yollanan papaz gibi bir sürü rezillikleri unutmadık. İktidara geldiğiniz günden beri Dışişleri Bakanlığı yapmış kişilere bir bakınız neredeler? Partinizde bile değiller. Ayrıca, Kimin dindar kimin yerli ve milli olduğuna ise artık siz karar veriyorsunuz. Yeminle sizler bu konuda cenneti satan papazları bile geçtiniz. Son olarak diyorum ki, bu ülkenin namusunu kurtaran, işgale son veren, ezan susmasın, bayrak inmesin ve bırakın insanın insana kulluğunu diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni yokluklara ve yoksulluklara rağmen kuran onurlu insanlara attığınız iftiralardan dolayı. Tarih ve necip Türk milleti sizi affetmeyecektir.”

SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN
Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın 22 Eylül 2020 tarihli “Covid- 19 Tedbirleri Kapsamındaki 23 Eylül 2020 Denetimleri” konulu genelgesi gereği, Trabzon’da kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. 45 unsur, 223 personel ile lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, sahil bantları ve benzeri 543 Umuma Açık Yerde yapılan denetimlerde maske kullanım zorunluluğuna uymayan 18 kişiye 16 bin 200 Tl para cezası kesildiği belirtildi. Denetimler esnasında vatandaşlara sosyal mesafe ve maske kullanımının önemi hakkında bilgiler verilirken “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla bilinçlendirme yapıldığı ifade edildi.

DAHA YENİ TANIŞIYORLAR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’na aday olan Halil İbrahim Demirtaş süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, “Adaylık düşüncesi olan partili dostlarımız da istekli olduklarını yaptıkları çalışmalarla gösteriyorlar. Bakıyoruz bazıları teşkilatla bu sayede tanışma, parti tabanını tanıma imkanı buluyorlar. Bu gerçekten bizim için de sevindirici. Kongre süreçleri partimizin bayramıdır, safların sıkılaştığı, diyalogların arttığı, partiden uzak isimlerin partiyi daha iyi tanıma fırsatı buldukları dönemleridir” dedi. Demirtaş’ın bu açıklamasından anlıyoruz ki aday olan bazı isimler demek ki teşkilatla daha yeni tanışıyor. Bakalım kongreye kadar daha neler duyacağız.

TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM
Gelecek Partisi Trabzon İl Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Sinan Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım şunları dile getirdi: “Göreve gelmem sebebi ile mesaj atan, arayan, tebrik eden destek olan herkesten Allah razı olsun. Başta Gelecek Partisi olmak üzere siyasi partilerimizden AK Parti, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Deva Partisi, MHP, Saadet Partisi, CHP, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi temsilcileri, yöneticileri ve değerli vatandaşlarımızın arayıp tebrik etmeleri, şahsıma destek olmaları beni onure etti. STK, dernek, Esnaf Odası, Ticaret Odası temsilcilerine, esnaf arkadaşlarıma ve özellikle genç kardeşlerimin her birine ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim. Son olarak da her zaman olduğu gibi şimdi de kıymetli desteğini esirgemeyen basın mensubu arkadaşlara, aileme ve dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi