KAN STOKLARI KRİTİK SEVİYEDE!

Trabzon’da Kızılay’ın kan stoklarının kritik seviyeye düşmesi sonrasında KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi harekete geçti. Bu kapsamda KTÜ Farabi Hastanesi yönetimi tarafından Kan Bağışı Kampanyası yapıldı. Farabi Hastanesi Başhekimlik binası önüne dün kurulan kan bağış aracı, personel, öğrenci ve hasta yakınlarından büyük ilgi gördü. Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş ve yönetim ekibi de kampanya ile ilgili yerinde bilgi aldı. Bu duruma kayıtsız kalmayan Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş’ı örnek davranışından dolayı tebrik ediyoruz.



OTOBÜS SAATLERİ DEĞİŞİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 27 Eylül Pazartesi itibarıyla otobüs seferler saatlerinde güz dönemine geçiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “27 Eylül Pazartesi gününden itibaren tüm hatlarda güz dönemi sefer saatleri uygulanacaktır. Güncel sefer saatlerine 25 Eylül Cumartesi itibarıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi web sitesinden ya da Trabzon Ulaşım mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı.



ŞENLİK VAR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yalıncak Plajında Uçurtma Şenliği düzenlenecek. Yarın gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında canlı müzik, arama kurtarma gösterileri, dalış ve yelken gösterileri ile fidan dikimi yapılacak. Umarız hava muhalefeti etkinliği sekteye uğratmaz.



BAKAN SOYLU’DAN TEŞEKKÜR BELGESİ

AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi sonrası felaket bölgesine makine ve personel görevlendiren Başkan Muhammet Balta’ya İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun teşekkür belgesini takdim etti. Ayrıca afet eğitim yılı nedeniyle afet acil durum çantası verdi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir güçlük yok. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun teşekkür belgesini almaktan onur duydum. Kendisine bu düşünceli davranışı dolayısıyla teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Balta’nın nazarında afet bölgelerine  destek olan herkesi tebrik ediyor ve bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını umut ediyoruz.


MÜFTÜLER TOPLANDI

Trabzon İlçe müftüleri Eylül ayı toplantısı Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün ev sahipliğinde yapıldı. İl müftülüğü ile ilçe müftülükleri arasındaki koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek maksadıyla gerçekleştirilen toplantıya; İl Müftü Yardımcıları Muhammet Suiçmez, Hadi Keskin ve ilçe müftüleri katıldı. Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, il ve ilçelerde yürütülen din hizmetleri kapsamında; Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlîd-i Nebî Haftası ile ilgili konuların yanı sıra, hafızlık ve ihtiyaç odaklı Kur'an Kursları Uygulama Esasları ve Yaz Kur’an Kurslarının değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, İl Müftüsü Osman Aydın başkanlığında yapılan ilçe müftüleri toplantısının gayet yararlı ve faydalı geçtiğini belirtti. Müftü Küçük, toplantıya katılan İl Müftüsü Osman Aydın başta olmak üzere il müftü yardımcıları ve ilçe müftülerini Vakfıkebir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi