GEÇMİŞ OLSUN AYAN
Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Sami Ayan da koronavirüse yakalandı. Ayan durumunu şu sözlerle açıkladı: “13 Aralık Pazar günü covid-19 testimin pozitif çıkması nedeniyle evde 10 günlük tedavi süresini tamamladıktan sonra önceki gün yapılan tetkiklerde bir süre daha hastanede tedavime devam edilmesi kararı verildi. Telefonlara cevap vermem bu aşamada mümkün olmayabiliyor. İnşallah uygun bir zamanda geri dönüş yapmak arzusuyla ilgi ve alakasını esirgemeyen tüm dost ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. Allah sizleri bu virüsten korusun.” Ayan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

DIŞARIDA KORUNDUK HASTANEDE KORUNAMADIK
Trabzon basınının duayen isimlerinden Cevat Ocak da koronavirüse yakalandığını duyurup vatandaşları uyardı. Ocak virüsü hastanede kaptığını belirterek önemli bir uyarı yaptı. Ocak, “Hastanede kaptığım virüsten dolayı Fakülte’de koronavirüs servisinde yatmaktayım. 5 gündür yatıyorum, genel durumum gayet iyi. Dışarıda kendimizi koruduk ama maalesef hastanede koruyamadık. Herkes kendini korusun” ifadelerini kullandı.

KUL HAKKINA GİRMEKTİR!
AK Partili Adem Keleş makam araçları konusunda dikkatini çeken bir detayı paylaştı. Keleş bakın neler dedi: “Tabii ki kamu kurum ve kuruluşlarında makam araçlarım kullanılacak ama bu mesai saatleri içerisinde olmalı. Gözümle tanıklık ettiğimi kişiler var ki makam araçları ile mesai saatinin ardından evlerine gidiyorlar. Bu işin önüne geçilmeli. Bu kul hakkına girmektir.” Keleş uyarısında çok haklı.

EN ÇOK O KONUŞULUYOR
AK Parti’de son günlerde İl Başkanlıklarına atama yapıldığına şahitlik ediyoruz. Demek ki yakın süreçte Trabzon’da da böyle bir gündem olacak. İl Başkanlığı konusunda Genel Merkez’in mevcut Başkan Haydar Revi’den yana karar alması beklenirken bir diğer merak konusu atama da kuşkusuz Ortahisar İlçe Başkanlığı. Bu atama için de Halil İbrahim Demirtaş, Mehmet Karaoğlu, Selahattin Çebi üçlüsünden birisinin göreve getirilmesi bekleniyor. Şunu da belirtelim ki Halil İbrahim Demirtaş paylaşımları ile dikkat çekerken bu üçlü arasında en çok konuşulan isim durumunda.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER ETKİLENDİ
Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen koronavirüs salgınının en çok çocukları ve gençleri etkilediğini belirten bir açıklama yaptı. Şen, “Yaklaşık bir yıllık bir süreçte covid-19 salgını en çok çocukları, gençleri etkiledi. Öğrenciler okullarından, arkadaşlarından ve sosyal yaşamlarından uzaklaştılar. Online canlı dersler, çeşitli platformlardan testler, sorular, çözümler. Maalesef eğitim ile ilgili bu süreç pek istenildiği gibi gitmedi. Birçok öğrenci zaten ulaşamadığı veya zar zor ulaştığı online derslere kendilerini veremediler. Yüz yüze eğitim gibi değil tabii ki. Şimdi durduk onlardan her ders için sınava girmelerini bekliyoruz. Hadi sınava girsinler de okula gelerek sınava girmekte böyle bir zamanda hangi aklın ürünü.

Son iki aydır sık sık temastan kaçının, sosyalleşmeyin, evlerinizde kalın denilmesine rağmen ne değişti de bu çocukları okullara çağırıyorsunuz. Bu çocuklara okula gelirken toplu taşıma kullanmayacak mı? Sınav günleri kalabalık ve yoğunluk olmayacak mı? İster istemez arkadaşları veya tanıdıkları ile temasta olmayacaklar mı? Yoksa velileri mi okula getirecek çocukları? Ben çocuğumu sınava göndermiyorum desem ne yapacaksınız? Sınava girmeseler ne olacak yani! Sınav yapmak yerine çocukların kaybolan 1.5 yıllık eğitimini ve öğretimini nasıl üst düzeyde telafi ederiz onu düşünün. Aklınız kağıtlarda, sınavlarda kalmasın! Bırakın ezberciliği kaliteli eğitim almış bireyleri yetişmenin yolunu bulalım hep birlikte.” Başkan Şen’in bu açıklamalarına dikkat etmek gerek.

KTÜ’DE BAŞARILI İŞLER
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Rektörlük’e Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın atanmasının ardından görüyoruz ki birçok alanda başarılı işlere imza atılıyor. Üniversitenin öğretim elemanları projeleri ile de dikkat çekiyor. Bunlara son örnek olarak Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı TÜBAGEBİP Ödülü’ne, 2020 yılı için Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık layık görüldü. Halen koronavirüs tedavisi gören Rektör Çuvalcı’ya tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kısa sürede iyileşrek ekibi ile birlikte bu başarılara devam etmesini diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi