ŞU ÖZELLİĞİM VARDI DİYEMEM
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevini dün, Sezgin Mumcu, eski İl Başkanı Haydar Revi’den devraldı. Mumcu kendisini diğer adaylardan hangi özelliği ayırdı sorusuna bakın ne cevap verdi: “Adaylık sürecinde Genel Merkezimiz bizi değerlendirdi. Genel Merkezimiz, Teşkilat Başkan Yardımcımız Muhammet Avcı liderliğinde temayül artı bir takım görüşmelerle Genel Merkezimiz değerlendirdi. Ben şunu söyleyemem, ön plana çıkan şu özelliğim vardı da seçildim diyemem. Bir birinden değerli adaylar. Hepimiz hizmet için çalışıyoruz. Dolayısıyla benim şu özelliğim vardı da seçildim diyemem.” Mumcu’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

REHAVETE DAVET OLMASIN
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu sosyal medya hesabından kısıtlama günlerinde kesilen cezalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Azalan koronavirüs vakaları, rehavete davet değildir. Son vaka iyileşene kadar tedbirlere devam. 22.01.2021- 25.01.2021 tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 121 kişiye, toplam 200 bin 148 TL idari para cezası verilmiştir.” ifadelerine yer verdi. Halen kısıtlamalara uymayıp ceza yiyen vatandaşlarımıza da bu yanlıştan artık dönmeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz.

USTA’NIN UYARISI
Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta aşı konusunda vatandaşları uyardı. Usta, “Değerli halkımız, 80 yaş üzeri aşı uygulama talimatı bakanlığımızca tarafımıza iletilmiştir. Sizler e-nabız, MHRS gibi uygulamalarımızdan ya da 182 randevu hattımızdan randevunuzu alarak size en yakın bir sağlık tesisinde aşınızı yaptırabilirsiniz. Evden çıkamayacak durumda olanlar lütfen İlçe Müdürlüklerimize/TSM başkanlıklarımıza ulaşsınlar. Sağlıklı günler dilerim.” açıklamasında bulundu. Usta, pandemi süresince yaptığı açıklamalar ve uyarıcı bilgileri ile süreci iyi yönetmeye devam ediyor. Yaptığı bu açıklamaya da dikkat etmek gerek.

DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Cora programları sırasında ziyaret ettiği ESKK Kooperatiflerine yaptığı ziyarette esnaf için kullandırılan kredilerin ödemesinin 6 ay ertelendiğini dile getirdi. Cora, “Trabzon’da ilçe programlarımız kapsamında ziyaret ettiğimiz ESKK Kooperatiflerinin, esnafa kullandırdıkları kredilerin pandemi sürecinde ödeyememeleri nedeniyle 6 ay süre ile ertelenmesi talebi kabul edildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan beye teşekkür ederiz. Hayırlı olsun.” açıklaması yaptı. Bu ertelemeler tabii ki önemli ama esnafa daha çok destek verilmeli diye düşünüyoruz.

DEMİRYOLU PLANDA YOK
Türkiye’nin 2021 yılı yatırım programı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan programda Trabzon’u ilgilendiren birçok madde yer alsa da asıl beklenen yine olmadı ve demiryolu projesine dair herhangi bir yatırım bilgisine rastlanmadı.

Trabzon’a yapılacak yatırım ve aktarılacak payların çoğunluğu Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’ne yoğunlaştığı görülürken bunun dışında Trabzon Şehir Hastanesi ve Kanuni Bulvarı projesinin devam edilmesi ve yine bazı yol düzenlemeleri yer aldı. Yıllardır yapılacağı söylenen birçok proje geliştirilen son olarak Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi olarak gündeme gelen Trabzon’un yıllardır hasretle beklediği demiryolu projesi ise yatırım programlarında açık olarak yer almadı. Bakalım Trabzon’un demir yolu hayali ne zaman gerçekleşecek.

SORUN VARSA AŞILACAKTIR
KTÜ Tıp Fakültesi’nde çalışan personeller gazetemize ulaşarak sıkıntılarını dile getirdi. Personelin sıkıntısı şöyle: “2018 Nisan tarihinde taşeronluktan kurtararak, devletimiz bizi kadrolu işçi statüsüne geçirdi. Ancak daha öncesinden başlayan mali hak kayıplarımız kadroya geçtikten sonra da devam etti. İki sene önce firmadan çalışırken ücretinin % 20 fazlasını alırken daha sonra bu %10’a indirildi. Kadroya geçtikten sonra da sadece Maliye Bakanlığı’nın toplu sözleşme hükümlerine göre %4’lik farkı alamaya başladık.

Koşullarımız her geçen gün iyiye gideceğini umarken şuan ki durumda asgari ücretin % 2 fazlasını, yani yaklaşık 2900 lira gibi bir rakamdan bahsediliyor. Yine üniversitemizin hastane dışındaki personel için yapmış olduğu toplu sözleşmelerde ise yaklaşık 3500 lira maaş, artı yıl içinde iki ikramiye ödeme yapılması için sözleşmeler yenilendi. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ise bu rakam 4000 liraya ulaşmakla birlikte çift ikramiye hakkı alınabiliyorken biz sağlık çalışanları olarak Türkiye’nin mağdur edilen kurumu oluyoruz. Umarız bu duruma olumlu bir adım tarafınızdan atılacaktır.” Ortada bir sıkıntı var ise hastane yönetiminin bu sorunu aşacağına inanıyoruz.

Editör: Haber Merkezi