BAŞKENT DÖNÜŞÜ AÇIKLAMA
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi bugün parti binasında gündeme ilişkin konularda ve kongre sürecimiz ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Başkan Revi önceki gün de ilçe başkanları ile Ankara’daydı. Bakalım Başkan Revi Başkent Ankara dönüşü ne gibi açıklamalarda bulunacak. İktidar partisinin il başkanı Revi’nin açıklamaları her zaman gündemi değiştirmiştir. O yüzden açıklamaları merakla bekliyoruz.

BU İDDİA DOĞRU İSE…
Hastanelerin yükünü azaltmak için kurulan Aile Sağlığı Hekimliği ön sağlık müdahalesi yaparak hastaları 1. Basamak tedavi uygulaması gerekirken bazı doktorların mesai kavramını hiçe sayması nedeniyle uygulama zarar görüyor hem de hastalar bekletilerek hasta hakları ihlal ediliyor. Buna bir örnek Trabzon’un Yomra İlçesi Kanuni Aile Sağlığı Merkezinden geldi.

İddia şu yönde: “Aile sağlığı merkezi doktoru Aile Hekimi Uzm. Dr. Volkan Atasoy mesai saatlerinde sağlık ocağına gelmiyor. Dolayısıyla aile hekimine başvuran hastalar saatlerce doktoru beklemek zorunda kalıyor. Bu süre zarfında bazı hastalar mecburen hastanelerin acil servislerine gidiyor. Bu konudaki şikâyetler her geçek gün artıyor.” Bu iddia doğru ise bu gidişata birileri dur demeli.

ZAMANINDA İSYAN ETMİŞTİLER
DHMİ Genel Müdürlüğü’ne getirilen İstanbul Havalimanı İşletmecisi CEO’su Hüseyin Keskin, Trabzon ve Ordu’da rotasyona gitti. Rotasyonun nedeni açıklanmazken Trabzon Havalimanı Müdürü Ahmet Aydın görevden alındı. Aydın’ın yerine Ordu Havalimanı Müdürü İsa Türkmen atandı.

Buraya kadar her şey normal görülebilir ancak şehir hafızası iyi olanlar bilir ki, rahmetli İsa Gençoğlu Ordu’ya Havalimanı Müdürlügü’ne atandığında Ordu’nun vekilleri halkla birlikte ayağa kalkıp Trabzonlu bir ismin nasıl şehirlerinde müdür olduğuna isyan etmişti. Şimdi Trabzon’a Ordulu bir isim müdür olarak atanıyor. Mikro milliyetçilik yapacak değiliz ama bunu da hatırlatmak istedik. Aynı zamanda Trabzon’da havalimanında yıllardır güvenlikten sorumlu müdür de Ordulu bir isim. Bu olayın altını çizmek istedik.

ŞOFÖR ARKADAŞ AZ YAVAŞ!
Trabzon’da ulaşım sıkıntısının aşılması için taraflar mesai harcıyor, yakın süreçte de konuya neşterin vurulacağı belirtiliyor ama biz bir de belediyelerin şoförlerine dikkat çekelim istedik. Herkesi tabi ki aynı kefeye koyacak değiliz ama görüyoruz ki bazı belediye otobüsü şoförleri araçları hunharca kullanıyor. Ne tümseklere dikkat ediyorlar ne de hız sınırına. O araçlar acaba o şoförlerin şahsi malları olsa aynı şekilde kullanırlar mı? Biz cevap verelim kullanmazlar. Bu şoför arkadaşlarımıza biraz daha dikkat diyoruz. Çünkü o araçlar hepimizin.

TTSO’YU SOLAK TEMSİL ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam “Okullardan Yarınlara” programına katılıp iş insanları ile bir araya geldi. Programa Trabzon’dan da katılımlar oldu. Programa Trabzon Ticaret Odası’nı temsilen de Murat Zeki Solak katıldı. Solak “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen program hayırsever iş insanlarımızla bir araya geldik.” dedi.

ÇAKIROĞLU’NU UNUTMADILAR
Akçaabat Ülkü Ocakları Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu unutmadı. Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015 yılında bıçaklı bir saldırıda yaşamını yitirmişti. Çakıroğlu’nun ölümünün üzerinden 5 yıl geçti. Akçaabat Ülkü Ocakları düzenlemiş olduğu programda Kuran-ı Kerim okuyarak ülkücü şehidi andı.

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Acer yaptığı açıklamada “Vatan, millet, din ve devlet uğruna üniversitede görev bekçiliğini üstlenen ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu andık. Tarih okurken tarih yazan şehidimizi unutmadığımızı belirtiyor, 5 yıl önce yapılan hain saldırıyı kınıyor ve her birimizin birer Fırat olduğunu hatırlatmak istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi