GÜNNAR’IN AMCA ACISI
AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın amcası Nihat Günnar hayatını kaybetti. Nihat Günnar dün saat 11:00’da Akçaabat Sarıtaş Mahallesi Camisii’nde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde ki aile kabristanlığında toprağa verildi. Amca Günnar’ın hayatını kaybetmesi sonrasında TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta bir taziye mesajı yayınlayarak, “AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Dr. Adnan Günnar’nı vefat eden amcası Nihat Günnar’a Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Kıymetli milletvekili kardeşim başta olmak üzere tüm Günnar, ailesine ve yakınların sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YUNUS KARAMAN TRABZON’A ATANDI
2015 yılında Düzce İl Dernekler Müdürlüğü’ne atanan Yunus Karaman, Trabzon İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne atandı. 12 Mayıs 2015 tarihinde Düzce Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne atanan Yunus Karaman, 23 Şubat 2021 tarihinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün kararı ile Trabzon Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü görevine atandı. 6 yıldır Düzce’de çeşitli faaliyetlerde bulunarak dernekler ile bürokrasiyi bir arada tutan Karaman daha önce, Kocaeli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nde şef olarak görev almıştı.

HAREKETLİLİĞE YOL AÇACAK!
Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur koronavirüs gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Nur: “Okul öncesi eğitim kurumları ve köy okulları yüz yüze eğitime başladı ve 1 Mart 2021’de anasınıflarının, ilkokulların ve 8. sınıflar ile 12. sınıfların mekân ve zaman açısından kademeli bir biçimde açılacağı açıklandı. Yükseköğretimde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacak olması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması, etkileyeceği ekonomik ve sosyal alanlarla birlikte büyük bir nüfus hareketliliğine yol açacaktır.

Yüz yüze eğitime başlayabilmek için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanmasına bir an önce başlanmasını, yüz yüze eğitim öğretime geçilmeden meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencilerinin aşı programına alınmasını, eğitim kurumlarının tamamında görev yapan, taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane vb. alanlarda çalışanların aşı programına dahil edilmesini, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak talep ediyoruz.

Eşitsizlik barındıran koşullarda yürütülen uzaktan eğitim sonrasında yapılacak yüz yüze sınavlarda yoksul aile çocuklarımız hak kaybı yaşayacaklardır. Bu nedenle yüz yüze yapılması planlanan sınavların ileri bir tarihe ertelenmesini ya da iptal edilmesini, eğitim kurumlarımıza 20 bin değil en az kısa vadede 60 bin uzun vadede ihtiyaç olan 140 bin öğretmen atamasının kadrolu yapılmasını, acil olarak okullarımızda ihtiyaç olan yeni dersliklerin yapılmasını, okullarımızın MEB bütçesinden acil kaynak sağlanmasını, okullarımızın pandemi koşullarında tam olarak eğitim öğretime hazır hale getirilmesine talep ediyoruz.”

İADEYİ ZİYARET
MHP Trabzon eski İl Teşkilat Başkanı Oktay Kaplan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya iadeyi ziyarette bulundu. Ziyaret ile ilgili İl Başkanı Mumcu, “Önceki dönem MHP İl Teşkilat Başkanı, İş İnsanı Oktay Kaplan, KTÜ'den Prof. Dr. A. Coşkun Özdemir, KTÜ Farabi Hastanesi Personel Müdürü Nihat Keleş'e ziyaretlerinden Gazetemizde yayınlanan yazılardan köşe yazarları sorumludur. dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi