VARANK DA ‘BEKA’ DEDİ

AK Parti hemen her hafta 2-3 bakanı Trabzon’a getirtiyor. Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hafta sonu Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın ardından dün de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Trabzon’daydı. Sabah saatlerinde havalimanında karşılanan Bakan Varank, önce “Dünden bugüne AK sevda” adlı teşkilat toplantısına katıldı. Ardından Hayrat’a gitti. Hayrat ilçesini ziyaretinde ilk olarak şehit Özel Harekât Polisi Necmi Çakır'ın mezarını ziyaret eden Bakan Varank, ardından eski milletvekillerinden Mehmet Çakıroğlu'nun eşi İlve Çakıroğlu'nun cenaze namazına katıldı. Cenaze namazı sonrasında ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Varank, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Ardından Of merkez, Taşhan ve Bölümlü mahallelerinde, Araklı’da ve son olarak da Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde ziyaretler gerçekleştirdi. Günün akşamında da Zorlu Grand Otel’de Sanayici İş Adamları Toplantısı’na katılan Bakan Varank, 31 Mart seçimlerinin yalnızca bir yerel seçim olmadığını belirterek sık sık, “Kandil'in gözü, Pensilvanya'nın gözü bu seçimlerde” mesajını verdi.  

PEKŞEN HAREKET GETİRDİ

CHP eski Milletvekili ve PM Üyesi Haluk Pekşen, yerel seçim çalışmalarına destek vermek için Trabzon’a geldi. Tam da “Millet İttifakı sahada sahipsiz” söylemlerinin ayyuka çıktığı bir zaman diliminde gerçekleşen bu ziyaret elbette oldukça önemli. Zira Pekşen, CHP’de sahaya hareket getiren önemli isimlerden biri. Gelir gelmez ayağının tozuyla yaptığı basın toplantısındaki ifadeleri bile bugüne kadar sakin bir ortamda geçen seçim atmosferine bir dinamizm getirecektir. Kitabın orta yerinden konuşan ve yaptığı eleştirilerle cevap hakkı doğurtan Pekşen, 3 gün şehirde olacağını söyledi. Anlaşılan bu 3 gün herkes için hareketli geçecek. Öte yandan Pekşen dün yaptığı toplantıda Trabzon basınını adeta göklere çıkardı. Basın Pekşen’in “Olağanüstü baskılara rağmen Trabzon basını direndi. Ama bugün yine söylüyorum, bu ağır travmadan Trabzon’u kurtaracak olan basındır. Sokak sokak, gerçekleri insanlara duyuracak olan cesaret de güven de vardır Trabzon basınında” sözleriyle övgüsüne mazhar oldu.

SAKA KABUL GÖRDÜ

Saadet Partisi Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Saka seçim çalışmalarına Dernekpazarı ilçesinde yaptığı esnaf ve vatandaş ziyaretleri ile devam etti. Saadet Partisi Dernekpazarı belediye başkan adayı Abidin Pergel’in de katıldığı ziyaretlerde Dernekpazarlıların gösterdiği yakın ilgi ve alaka Hasan Saka ve ekibini oldukça memnun etti. Ziyaret ettikleri ilçelerde vatandaşların kendilerine büyük bir teveccüh ile yaklaştığını söyleyen Hasan Saka, kendisinin de halktan biri olmasının bu gösterilen yakın ilgiye oldukça katkı sağladığına inandığının altını çizdi. “Ben halkın arasından gelerek aday olmuş biriyim” diyen Saka, kısa zamanda kendisini sahada kabul ettirmiş gibi gözüküyor.

O RÖPORTAJLARDAN ANLADIĞIMIZ

Bölgenin güçlü internet sitelerinden 61saat’ten Erhan Esaspehlivan’ın yaptığı seçim röportajları büyük ses getirdi. Bu röportajlar için araç giydiren ve ilçe ilçe gezip halkın görüşünü alan meslektaşımızı öncelikle kutluyoruz. Röportajların hepsini izledik. Elbette herkes kendince bir şey görmüş ve bir sonuç çıkarmıştır ancak bizim gördüğümüz özellikle geçmişte iktidara oy veren kadın seçmenler oylarını Recep Tayyip Erdoğan’a verecekler. Yani ilçelerinde parti hangi adayı göstermiş karşısında kim var önemli değil. Varsa yoksa Tayyip Erdoğan.. Değişim söylemlerinin sıkça dillendirildiği ilçelerde ise düşünüldüğü kadar bir tarafa yönelim biz görmedik. Şu da bir gerçek ki, Trabzon küçük bir yer. Hele hele bahsi konu ilçe olunca vatandaş gerçek düşüncesini belirtmekten her nedense çekiniyor gibi geldi bize. Yine de bir tablonun ortaya çıkması açısından oldukça verimli olan bu sokak röportajları adaylara da bir mesaj vermiştir diye düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi