YOLUMUZU AYDINLATIYORLAR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, gençler ile bir araya geldi. Konu ile alakalı sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bıyık, “Gençlerle birlikteyken aldığım keyif tarif edilemez. Yaptığımız tüm çalışmaları ve projeleri onlar geleceğe umutla bakabilsin diye yapıyoruz. Onların önerilerini ve eleştirilerini dinlemek yolumuzu aydınlatıyor. Sizden öğreneceğimiz çok şey var. İyi ki varsınız gençler.” ifadelerine yer verdi.

TRAFİK MAĞDUR EDİYOR

Trabzon’un en önemli Turizm merkezlerinin başında yer alan Uzungöl, Temmuz ve Ağustos aylarında turist akınına uğrayacak. Uzugöl’deki Turizmciler, Temmuz ve Ağustos ayı boyunca yüzde yüz doluluk oranı ile çalışacaklarını, acentelerden gelen talepleri karşılayamadıklarını söylediler. Pandemi sonrası Arap ülkelerinden gelecek olan turistleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden işletme sahipleri, bu dönemde en büyük sorunlarının trafik olduğunu söylediler. İşletme sahipleri, “Temmuz ayı ile birlikte Uzungöl’de yerli ve yabancı turist sayısında patlama yaşayacağız. Geçtiğimiz yıllarda bölgedeki en büyük sorun trafikti. Bu yıl yetkililer gerekli düzenlemeleri yaparlar ise bu sorunu en aza indirgemiş olacağız. Turistler geldikten sonra mağduriyetler artıyor. Araç trafiğin düzenli bir şekilde akması ve otopark sorunun şu günlerde yapılacak çalışmalarla çözüme kavuşturulması gerekiyor.” dediler. Bakalım turizmcilerin bu talebi cevap bulacak mı.

PERSONEL ALINACAK

Trabzon Et Kombinası Müdürlüğü, 20 kasap, 4 şoför, 11 diğer teknisyen ve teknikerler grubunda istihdam edilmek üzere toplam 35 personel alımı gerçekleştirecek. Adaylar, başvurularını İŞKUR’un internet sitesinden gerçekleştirebilecek. Başvurular, 27 Haziran Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek. Alınacak personeller ve aranan şartlar ise şöyle: Diğer teknisyen ve teknikerler, iklimlendirme ve soğutma teknolojisi ön lisans bölüm mezunu, alınacak kişi sayısı: 7, diğer teknisyen ve teknikerler, elektrik ve elektrik-elektronik teknolojisi ön lisans bölüm mezunu: alınacak kişi sayısı: 2, diğer teknisyen ve teknikerler, makine ve makineresim-konstrüksiyon ön lisans bölüm mezunu, alınacak kişi sayısı: 2, şoför yük taşıma, ortaöğretim lise ve dengi alınacak kişi sayısı: 4, kasap, ilköğretim mezunu, alınacak kişi sayısı: 20. Duyurmuş olalım

YİNE ZAMLANDIK

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam kararı aldı. Yeni fiyatlar 27 Haziran itibarıyla geçerli olacak. Son bir yılda şekerin kilosu 6,5 TL'den 24 TL'ye, çuvalı yaklaşık 220-250 TL'den 1.100 TL'ye yükselmişti. Özellikle Nisan ayından Mayıs ayına yansıtılan 2 kat fiyat artışlarını aşağı çekebilmek için geçen ay 400 bin ton kamış veya şeker pancarı ithalatından vergi alınmaması kararı alınmıştı. Ancak alınan karar da fiyatları dengede tutmaya yetmedi. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam kararı aldı. Kristal şekerin fabrika satış fiyatı 27 Haziran itibarıyla 50 kilogram şeker, tarım kredi marketlere 390 TL'den 650 TL'ye, diğerleri için 550 TL'den 750 TL'ye çıktı. Umarız bu zamların artık sonu gelir.

Editör: Haber Merkezi