BAŞKA ŞARKICI MI KALMADI?
Yomra Belediyesi şenliğe hazırlanıyor. 1 Ağustos Pazar günü Yomra’da düzenlenecek eğlence programı ile vatandaşların doyumsuz bir hafta sonu geçirmesi amaçlanıyor. Başkan Mustafa Bıyık bu şenliği uzun süredir düşünüyordu, lakin malum pandemi süreci buna izin vermedi. Bu hafta sonu şenlik gerçekleşecek.

Ancak gördük ki Yomra Belediyesi geçtiğimiz yıllarda Trabzonlu basın mensuplarını hedef alıp, “Yobazlığın ve karanlığın kiralık kalemleri” olarak niteleyen Apolas Lermi’yi sahneye çıkartacak. Trabzonlu isimlere bu hadsiz yakıştırmayı yapan bir şarkıcının Yomra’da sahneye çıkmasını tasvip etmiyoruz ve diyoruz ki: “Mikrofonu teslim edecek başka şarkıcı mı kalmadı?”

İKTİDAR PARTİSİNİN ALEYHİNE DURUMDUR
Söze Yomra’dan başladık oradan devam edelim. İlçede yaşananları hemen herkes biliyor. Ve bu yaşanan gündem dahilinde AK Parti İlçe Yönetimi istifa etmişti. İstifanın üzerinden o kadar zaman geçmesine rağmen ise halen bir görevlendirme yapılmadı. İl yönetimi belli ki kılı kırk yarıyor ama zaman da geçiyor. Trabzon’un en gözde ilçelerinden birine ilçe başkanı görevlendirememek iktidar partisinin aleyhine durumdur. Bunun da altını çizmiş olalım.

KORKUTAN ARTIŞ
Kurban Bayramı ile birlikte turizm sektörünün de tamamen hareketlenmesi ile birlikte koronavirüs vaka sayıları artışa geçti. Ve durum yine korkutucu boyuta doğru ilerliyor. Hal böyle iken aşı karşıtlığı yapanlara anlam veremiyoruz. Halen neyin karşıtlığıdır bu? Bütün uzmanlar uyarıyor, bu işe bireysel olarak değil de toplumsal olarak bakmak zorundayız. Ne kadar fazla aşı vurulursak o kadar kısa sürede bu illetten kurtulabiliriz. Bunu unutmayalım.

“YAPTIK OLDU” FAYDA GETİRMİYOR
Akçaabat’ta bir trafik düzenlemesi yapıldı ama gördük ki hiçbir yere katkı sağlamadı. Anlaşılan yine masa başında yapılan bir uygulama sahaya yansıtıldı. Dolayısı ile trafik sıkıntısına bu pansuman tedbir de çare olmadı. Yeni kavşakta ilk kaza da meydana geldi. Maddi hasar ile atlatılan kaza sonrasında bölgede uzun araç kuyruğu oluştu. Artık bu şehir için yapılacak uygulamalar bölgeyi iyi bilen isimler tarafından etüt edilerek yapılmalı. Siyasi irade de bu tarz işler yapılırken hatalı durumlarda tavrını koymalıdır. Yaptık oldu mantığı ile bu işlerin bir fayda getirmediği ortada.

Editör: Haber Merkezi