BALTA DEDİ Kİ…

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon’a 52 Milyon TL’lik bir ödenek gönderildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Balta, “DOKAP Başkanlığınca sürdürülen Yeşil Yol Projesi 2022 Yılı Turizm amaçlı 1. Öncelikli güzergah yol çalışmaları kapsamında Trabzon'umuza toplamda 52.208.602. TL lik ödenek gönderilmiştir. Desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip  Erdoğan’a teşekkürlerimizi arz ederiz” ifadelerini kullandı. Bu ödeneğin Trabzon’a fayda sağlamasını diliyoruz.

BİZ DE ANLAM VEREMEDİK

Kısa süre önce yayalaştırılarak yeniden hizmete açılan Kahramanmaraş Caddesi’nin zemininde bozulmalar meydana gelmiş ve bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden açıklamalar gelmişti. Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Oktay Söğüt bakın açıklamaların ardından neler dedi: “Maraş Caddesi'nin zemininde başlayan bozulma ile ilgili Başkan Zorluoğlu, ‘Lokal bölgelerde yaşanan bir sıkıntı var, giderilecek.’,  Belediye yetkilileri de, ‘Bir bölgede sıkıntı var, yıkama-imalat-cila yapılacak, çalışmalar tamamlanacak.’ şeklinde konuşmuşlar. Görünen köy kılavuz istemez. Bir bölgede, lokal bir alanda değil, Maraş Caddesi'nin bir çok bölgesinde zemin boncuk boncuk sökülüyor. Bu bozulmaya benim gibi tüm Trabzon şahit. Malzeme veya ustalık veya böyle bir cadde için uygulanmaması gereken bir uygulamamı bilmiyoruz. Ama bildiğimiz, gördüğümüz; caddenin, açılalı daha bir ay olmadan deformasyona uğradığıdır. Uzun Sokak'ta kolay kırılan, renksiz kaplama taşlarının kullanılması, Meydan civarında sökülen arnavut kaldırımı taşlarının estetikten çok uzak serilmesi gibi şehircilik anlayışının çok uzağında uygulamalar yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maraş Caddesi imalatında da sınıfta kalmıştır.” Maraş Caddesi’nde bu kadar kısa sürede bozulma olmasına açıkçası biz de bir anlam veremedik. Bakalım Büyükşehir Belediyesi bu bozulmaları nasıl toparlayacak.


SUÇ DUYURUSU

Trabzon’da son günlerde başlayan Arap turist tartışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. Köşe yazarımız Ceyhun Alemdağ, Trabzon ile ilgili söylediği sözler üzerine twitter kullanıcısı İbrahim Haskoloğlu hakkında, Trabzon Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Alemdağ yaptığı açıklamada, “Son günlerde artarak devam eden Trabzon ve Trabzon turizmine karşı kampanya, İbrahim Haskoloğlu adlı twitter kullanıcısının haddini aşan cümleleriyle doruğa ulaşmıştır. Bir Trabzonlu ve Atatürk Cumhuriyetçisi olarak ifade özgürlüğünü aşan; 4 bin yıllık tarihi olan güzel kentimizi töhmet altında bırakan bu cümlelere karşı, kendisini uyarmama rağmen paylaşımlarını kaldırmayan Haskoloğlu hakkında 25.07.2022 tarihinde Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum.” ifadelerine yer verdi.


KÜSERSE BİR DAHA GELMEZLER

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Arap turizmi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Şahin, “Geçmişte Sarp Sınır Kapısı açıldığında Rusya’dan Trabzon’a akın akın yabancı turist gelmişti. Kentte ticaret canlanmıştı, Çömlekçi’deki otellerde yatacak yer kalmamıştı. Tüm dükkanlar konsept değiştirip deri mamulü ve konfeksiyon ürünü satmaya başlamıştı. Lokantalarda boş masa dahi bulmak bile zordu. Esnaf memnundu, yüzü gülüyordu. Hatta dönemin Belediye Başkanı oraya Rus Pazarı bile kurmuştu. İşler yolundaydı. Daha sonra, “Nataşalar” geldi ahlak bozuldu diye mütemadiyen yapılan asılsız yayınlar ve atılan kazıklar sonucunda üç yıl gibi kısa zamanda gelenler bir daha gelmez oldu. Bir devir de böylelikle kapanmış oldu. Şimdi de Arap turistler üzerinden bu tür kampanyalara başlandı. Bunlara asla itibar etmeyin. Turistin rengi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun misafirdir. İyi davranın, kazık atmayın, güler yüz gösterin. Unutmayınız bunlar da küserse bir daha gelmezler. Turist döviz bırakır, ekonomiye katkı sağlar. Turizmi siyasete mahkum etmeyin.” ifadelerini kullandı. Şahin’in bu sözlerine kulak vermek  gerek diyoruz.

Editör: Haber Merkezi