ŞİDDETE “DUR” DİYELİM
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için günün anlam ve önemine binaen Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Ümmügül Çalık şunları kaydetti: “Dünyanın yarısı kadın. Diğer yarısını da doğuran kadın. Kadın-erkek sıfatlarını kullanmadan önce insan olduğumuzu hatırda tutmak gerekir. Önce insanız. Bu günde bir takım ziyaretler yapılır, paneller düzenlenir, pankartlar açılır, eylemler yapılır; sonra unutulur. Halbuki şiddet ortadan kalkıncaya kadar her ay, her gün, her saat gündemde tutmamız lazım.

Şiddet, kadınların hayatını korku ve güvensizliğe itiyor. Bu nedenle kadınlarımız haklarına erişimde bile kısıtlı hareket ediyorlar. Seçme ve seçilme hakkı da olmak üzere iradelerini ortaya koyamıyorlar. Seçme ve Seçilme hakkını kullanan kadınlarımız, seçilebilecek yerlere yazılmıyor. Eğitimli kadın sayısı yüksekken özelikle yönetici kadrosunda kadın eksikliği göze çarpıyor. Yönetici kadrolarında daha çok kadın, daha çok kadın. Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde hep birlikte şiddete ‘dur’ diyelim.”

BAŞINA GELENLER DİKKAT ÇEKECEK CİNSTEN
Trabzon’da fırın işletmeciliği yapan Mehmet Aktaş’ın anlattıklarına göre başına gelenler dikkat çekecek cinsten. Aktaş’ın anlattıkların göre: "Ortahisar ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Sardunye Sokak’ta fırın işletmesi açan Mehmet Aktas 6000 euro harcadı. Fakat pandemiden oluşan ekonomik şartlar uygun gitmeyince fırını kapatmak zorunda kaldı. Anahtarı ve yaptığı masrafları bırakarak anahtarı mal sahibine teslim etti. Dükkan sahibi hiç bir şey talep etmeyeceğini deklare etmesine rağmen olanlar bundan sonra oldu. Mehmet Aktas icraya verildi.

Avukat tarafından adresine 14 Bin TL icra ve haciz gönderildi. Karşı tarafın avukatı hiç bir mazeret ve belge göstermeden icra takibi başlattı. Aktaş ayrıca, “2018 in 8. ayından itibaren 2020’nin 2. ayının 19’una kadar elden ödemiş olduğum kiralar ödenmedi deyip onları icraya koydu. Madem ki kirayı ödemedim niye bekledi? Yapacak bir şey yok adaletin vereceği kararı bekliyorum. Bugün bana açılan icra dosyasına itiraz dilekçemi avukatım aracılığı ile yapmış bulunuyorum.” dedi. Bakalım bundan sonrası nasıl ilerleyecek.

TRABZON'DA BİR İLK
Yeni bir kariyer hikayesi Trabzon'dan başlıyor. Yayın hayatına giren 'Sıfırdan başlayanlar' yaşadığı imkansızlık ve zorluklara rağmen başarı merdivenlerini birer birer çıkarak hayallerini gerçekleştiren ve başarıya ulaşan isimlerin kariyer hikayelerini ekrana taşıyor. Sıfırdan başlayanların ilk konuğu 4 çocukluk arkadaşının kurmayı hayal ettikleri fakat ellerinde hayalden başka bir şeyleri olmayan arkadaşların küçük bir dükkânda başlayıp bugün Kahvaltı Dünyası markası ile Türkiye'nin bir çok bölgesine ürün satan firmanın yönetim kurulu başkanı Hüseyin Tüysüz oldu.

'Sıfırdan Başlayanlar' içerik üreticisi ekibinin lideri Profesyonel Fotoğrafçı Onur Emre Sarısoy Trabzon'da daha önce böyle bir çalışmanın olmadını belirterek, “Şehrimizde diğer çalışmalardan farklı olarak ne yapabiliriz diye düşündü. Ekip arkadaşlarım Sanat Yönetmeni Hüsnü Atik, Profesyonel Fotoğrafçı Orhan Yaylı ve Basın Danışmanı Mustafa Nuri Sungur ile birlikte araştırma yaptık. Trabzon'un tanınmış simalarıyla alakalı kitap çalışmaları yapıldığını gördük. Biz bunun dijital medyada yapmak istedik ve hikayelerini herkese anlatmak istedik” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERİN SESİ DİNLENMELİ!
Gün geçmesin ki bir engelli vatandaşımız gazetemize ulaşıp sıkıntısını dile getirmesin. Vatandaşlarımızın tek isteği toplumda sağlıklı vatandaşlar gibi yaşamak. Bu da en doğal hakları. Mesela ne istiyorlar anlatalım Kaldırımların ve şehir içi toplu ulaşım araçlarının kendilerine uygun hale getirilmesini istiyorlar. Engelli araçlarının şarj edilmesini sağlayacak istasyonların şehrin bir çok noktasında olmasını istiyorlar. Şehirde tiyatro, sinema ve alışveriş merkezilerine rahat girip çıkmak istiyorlar. Aynı zamanda kendilerine uygun lavabo ve tuvaletlerin de yapılmasını istiyorlar. Çok değil bu istekler. Yerine getirilmeli.

Editör: Haber Merkezi