HAVALİMANI’NA PERSONEL ALINACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alacak. 61 personel alımı için ilana çıkan DHMİ buna göre aralarında Trabzon ve Rize de dahil 26 şehirde alım yapacak. Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre 61 personelden 11’inin Asistan Hava Trafik Kontrolörü, 50’sinin ise Stajyer Hava Trafik Kontrolörü olduğu belirtildi. Alım yapılacak personeller arasında Trabzon Havalimanı Başmüdürlüğü’ne 3, Rize Artvin Havalimanı Müdürlüğü’ne ise 5 Stajyer Hava Trafik Kontrolü alınacağı kaydedildi.

KTÜ’YE ÖDÜL GELDİ

Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanının en önemli ödüllerinden olan Prof. Dr. Altan Günalp Araştırma Ödülleri 28- 31 Ekim 2021 tarihinde yapılan Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi kapsamında sahiplerini buldu. KTÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Celep Eyüpoğlu’nun yönetiminde gerçekleştirilen Tümör-selektif piperazin ikameli silisyum ftalosiyaninlerin meme kanseri hücre hatlarında hücre ölümü indüklemesi adlı çalışma, Prof. Dr. Altan Günalp İkincilik Ödülü’nü almaya hak kazandı. Bu başarıyı gösteren KTÜ’yü tebrik ediyoruz.

SABIR DİLİYORUZ

Gazetemizin Ordu Temsilcisi Osman Çakmak’ın kayınpederi KTÜ’nün emekli doktorlarından Dursun Kırcı vefat etti. Kırcı’nın cenazesi dün öğlen namazına müteakip Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akçakale beldesi Gökçekale Köyü’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Kırcı’ya Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

ÇOK DUYGULANDI

Şalpazarı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Bektaş 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Şalpazarı ilçesindeki çeşitli kutlama programlarının akabinde Şalpazarı Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Özdemir’i makamında ziyaret ederek, “Öğretmenler Günü anısına Okul Aile birliği olarak okulumuzdaki öğrencilerimize göstermiş olduğunuz eğitim hassasiyetinizden dolayı sizleri kutluyorum.” dedi. 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına ilk defa bir Okul Aile Birliği dernek başkanından çiçek aldığını belirten Özdemir çok duygulandığını belirtti. Bu vesile ile öğretmenlerimizin gününü yeniden kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi