O ÇAMUR TUTMADI, TUTMAZ!
Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Uğur Nalcıoğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile ilgili seviyeden uzak açıklamalar yaptı. Bu zihniyete aslında Trabzonlular daha önceki benzer tavırlardan ötürü alışık. Tasvip etmediğimiz bu çamur at izi kalsın tavrı dediğimiz gibi daha önce de denendi ama olmadı. Trabzon’da da Trabzonlu’da da o çamur tutmaz. Nalcıoğlu’nu kınıyoruz.

Belediye Başkanı Bıyık da konu ile ilgili özetle şunları belirtti: “Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcılığı koltuğunu işgal eden ve sosyal medya üzerinden şahsıma hakarette bulunmak çabasında olan, Ahmet Uğur Nalcıoğlu isimli, profesör ünvanlı bir şahıs, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne halel getirmek gayretindedir. Bu şahsın amacının, gönül verdiği futbol takımını savunmaktan ziyade, halkımızı kin ve düşmanlığa sevk etmek, milli birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek olduğu, sosyal medya paylaşımlarından açıkca anlaşılmaktadır. Milletimizi ayrıştırmak isteyen bu zihniyet, biz Trabzonlular, can Erzincanlılar var olduğu sürece asla başarılı olamayacaktır.”

YÖK GÖREVE
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a bir destek de CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun’dan geldi. Uzun şunları söyledi: “Bilim insanı kimliğini taşımanın herkesin harcı olmadığını ispat eden Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nalcıoğlu için Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık elbette hukuk yoluna başvuracaktır ancak vicdanların vereceği mahkumiyet kararıdır asıl olan. İnsan yüzüne çıkamamak ,öğrencilerinin gözlerine bakamamak en büyük cezadır. ‘Kötü söz sahibinindir’ diyerek çok hafife alınmayacak kadar kamu vicdanını yaralayan bu eylemi kınamak insanlık görevidir. YÖK göreve.”

BU ORDUYU NASIL YENECEKSİNİZ?
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Elazığ depreminin ardından oluşan birlik ve beraberlik ile ilgili bakın neler dedi: “Biz çok büyük bir devletiz derken niçin böyle düşündüğümüzü anlamayanlara duyurumuz olsun. Kürt kardeşlerimiz ayakta, Alevi Tunceli Belediyesi sıcak yemek dağıtmakla meşgul. Urfa’nın Arap’ı, kürdü, Türkü enkazın tam tepesindeler. Denizli’nin Türkleri erzak yolluyor, Rize’nin lazları yollara düşmüş, Erzurum’un dadaşı yemek dağıtıyor. Trabzon’da teşkilatımın bayanları ülkemi ısıtmak için battaniye topluyor. Allah’ın izniyle yarın (bugün) kanlarımızı da Kızılay aracılığıyla gönderiyoruz. Dünya bunu izleyip sormadan biz soralım, bu orduyu nasıl yeneceksiniz?”

SOLAK’IN ACI GÜNÜ
Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve AK Parti Trabzon İl Başkanlığı eski yönetim kurulu üyesi Murat Zeki Solak’ın kayınpederi Temel Kutlu hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Kutlu için dün Trabzon’un Ortahisar İlçesi 1 Nolu Beşirli Mahallesi Adatepe Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Kutlu, cenaze namazının ardından Uğurlu Mahallesindeki aile kabristanlığında topağa verildi.

DAĞCILAR UNUTULMADI
Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı'nda 11 yıl önce yaşanan çığ felaketinde ölen 10 dağcı, olayın yaşandığı yerde törenle anıldı. Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) tarafından düzenlenen anma programına Zigana Dağı'nda Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen kış dağcılık eğitim kampına katılan sporcular da katıldı.

Kamp alanından Gümüşhane Valiliği tarafından yaptırılan Çığ Şehitleri Anıtı'na kadar yürüyen sporcular, çığda hayatını kaybeden dağcılar ve Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Necip Saraçoğlu’nun çığ faciasında hayatını kaybedenler için yazdığı şiiri okuduktan sonra Gümüşhane Valisine verilmek üzere Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay’a takdim etmesinin ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi.

Editör: Haber Merkezi