KANUNİ’DEKİ ENGEL
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü’nden dün bir telefon aldık. Telefonun ucundaki ses hastanede gazetemizin internet sitesine girilemediğini dile getirdi. Buna bir anlam veremedik. Daha sonra öğrendik ki hastanenin Kaşüstü Kampüsü’nde de durum aynı. Sadece bizim değil bölgede yayın yapan bazı gazetelerin de internet sitelerine giriş engeli varmış hastanede. Ne diyelim vardır hastane yetkililerinin bu konuda bir açıklaması. Açıklamayı merakla bekliyoruz.

KIŞLA TRABZON’DA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından İsrafil Kışla Trabzon’da hemşerileri ile buluştu başkanlara nezaket ziyaretlerinde bulundu. Trabzon eski İl Müftüsü Nuri Güneş’in cenazesine katılmak için Trabzon’a gelen Kışla bir dizi ziyaretlerle bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye nezaket ziyaretlerinde bulunan Kışla gençlerle de bir araya gelerek sohbet etme fırsatı buldu. Trabzon’un bölgede marka şehir olduğunu belirten Kışla “Hızla büyüyen ciddi yatırımlarla gelişen Trabzon’un turizmde de cazibe merkezi olması ülkemiz adına önemli bir kazanımdır. Trabzon bu anlamda bölgede çekim gücü olmuştur.” ifadelerinde bulundu.

DUA ETTİLER ONUN İÇİN
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 66. yaş günü münasebetiyle mesaj yayınladı. Ayvazoğlu şu ifadeleri kullandı: “Liderliğinde ülkemiz kayıp yıllarını telafi edip, hayatın her alanında devrimsel dönüşümler yaşarken inkar politikalarının sonlanması, derin ve paralel yapıların tarihe gömülüp, terörün sıfırlanması hep onun liderliğinde gerçekleşti. Sadece ülkemiz için değil bütün mazlum coğrafyalar için umut, 21. yüzyılın parlayan yıldızı oldu. Ateşler içinde yanan Müslüman topraklar, yurtlarından edilmişler, savaşın ve açlığın pençesinde kıvranan mazlumlar açıp ellerini gökyüzüne, dua ettiler onun için.

Ülkesinde köleliği kaldıran Lincoln, ülkesini zafere ulaştıran Churcill, ülkesine özgürlük getiren Mandela, halkını sefaletten kurtaran Sezar, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan’dır daha çok Erdoğan. O insan ve vicdan merkezli siyasetini sürdürürken bizler de tarihe, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluğumuzun gereği olarak elimiz erdiği, gücümüz yettiğince, onun peşinde durup, yürüyüşüne destek sunmaya, ona olan bağlılığımızı arttırmaya devam edeceğiz. Ömrün uzun ve sağlıklı olsun başkanım.”

ÜRETİCİ ENDİŞELİ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Rize’nin en çok çay ithal eden il olmasını Meclis’e taşıdı. Rize’nin çaydaki ithalat birinciliğinin şaşkınlık yarattığını ifade eden Kaya “Kendi üretimimiz olan, aromasıyla ve damakta bıraktığı tadıyla tüm dünyanın tercih ettiği, Rize çayımız yerli ve milli çayımızdır. Rize çayımız varken neden yurt dışından çay alma ihtiyacı duyulmuştur? Bu ithalat Rizelileri ve çay üreticilerini son derece üzmüştür. Çayını tarladan bardağa getirinceye kadar türlü zorluklar yaşayan çay üreticilerimiz, çayın başkenti Rize’ye giren ithal çaydan endişe duyuyor.” dedi.

HATLAR TEMİZLENİYOR
Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, süregelen zaman içerisinde türlü nedenlerle dolan ve yağışlı havalarda su baskını ve taşmaların yaşanmasına neden olan yağmursuyu baksı, hat ve ızgaralarında başlattığı temizlik çalışmaları sistematik olarak yapılıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı 1. Bölge Şube Müdürlüğü tarafından şehir genelinde yürütülen yağmursuyu hattı temizlik çalışmalarıyla, olası yağışlardan dolayı meydana gelebilecek su baskınların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Temizlenen yağmursuyu hatları ile birlikte atık su ve yağmur suyunun düzenli akışı sağlanarak; çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan olumsuzlukların ortadan kaldırıldığına dikkat çeken TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Trabzon’da modern teknoloji ile kaliteli bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefin en önemli ayaklarından biri olan altyapı ve çevre temizliğine verdiğimiz önemi bundan sonraki süreçte de büyük bir titizlikle göstereceğiz. Tüm mesai arkadaşlarımızın emeğine sağlık.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi