AKIL DIŞI ZARAR
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Trabzonlu gazeteciler ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Buluşmada yerel konularla ilgili de konuşan Davutoğlu, iktidarları döneminde Trabzon’a özel bir misyon yükleyeceklerini belirtti. Davutoğlu, demir yolu bağlantıları ile Trabzon’un, Orta Asya’ya ulaşacak bir misyonun merkezi olacağına işaret etti. Davutoğlu, fındık ve çay konusunda da konuşarak ÇAYKUR’un zarar etmesini akıl dışı olarak değerlendirdi. Davutoğlu, iktidarları döneminde yerel medyaya uygulanan reklam baskılarını da ortadan kaldıracaklarını belirtti.

DAVUTOĞLU TOPU TACA ATTI
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Trabzon basını ile buluşmada Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’ın 2010-11 sezonu şampiyonluğu ile ilgili, “İktidar olmanız halinde kupa Trabzon’a gelecek mi?” sorusunu da cevapladı. Kendisi de Fenerbahçeli olan Davutoğlu bu konuda net bir açıklama yapmaktan kaçındı.

2010-11 sezonu ile ilgili kararın bir hukuk meselesi olduğunu belirten Davutoğlu, “Benim tek başıma şu kupa şurada olsun demem doğru olmaz. Böyle bir meseleyi bırakıp önümüze bakalım.” diyerek tabiri caizse konuyla ilgili topu taca attı. Davutoğlu siyasilerin futbola müdahalesini doğru bulmadığını da dile getirdi.

KUVVETLİ’NİN ÇAĞRISI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli soykırım gündemi üzerine açıklamalarda bulundu. Kuvvetli şunları söyledi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’na çağrımdır. Tarihi gerçeklere rağmen ‘Ermeni soykırım utancıyla yüzleşin’ diyerek dış güçlere uşaklık eden HDPKK ihanet şebekesi ABD Başkanı Joe Bidenle aynı yönde görüş beyan etmesi Türk milletine ve Türk devletine besledikleri düşmanlığın bir tezahürüdür. Bu melanet kışkırtıcıları,1915 olaylarında doğu cephesinde Osmanlı Devleti’ne karşı savaşan Rusların yanında yer alan Osmanlı vatandaşı Ermeni komitacılardan farksızdır. Dolayısıyla düşmanca söylemleriyle Türk milletinin tahammül sınırlarını zorlayan bu ihanet sürüsünün behemehal hukuk önünde hesap vermeleri için gereği yapılmalıdır.” Kuvvetli’nin bu çağrısı bakalım karşılık bulacak mı.

KUTLUYORUZ
Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne yeni kurulan Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi’ne Trabzon Şalpazarı Üzümözü Mahallesi’nden emekli Genel Sekreter Mehmet Karabayır’ın kızı Doç. Dr. Ayşenur Bahadır, merkez sorumlusu olarak atandı. Aynı zamanda, bölge ülkelerdeki hastaların da bu merkez sayesinde sağlık turizmi kapsamında tedavi imkanı bulabilecekleri belirtildi. Merkez bünyesindeki tedavi ekibinde Çocuk Hematoloji Onkoloji Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Erol Erduran, Doç. Dr. Ayşenur Bahadır ve Dr. Öğretim Üyesi Gökçe Pınar Reis bulunmakta. Merkez aynı anda 4 çocuğa kemik iliği nakli verme kapasitesine sahip. Yurt genelinde birkaç merkezde yapılabilen ilik nakli merkezinin Trabzon’da kurulması, hem hasta çocuklarımız için hem de bölgemiz için büyük önem arz etmekte. KTÜ bünyesinde bu sorumluluğu üzerine alan ekibi kutluyoruz.

DESTEĞE BEKLİYORUZ
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kurumsal İletişimler Koordinatör Yardımcısı Selma Tokay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret ederek, Ramazan'da düzenlenen bağış kampanyasıyla ilgili bilgi verdi. Tokay, “Ramazan'da fitre ve zekât bağışlarıyla çocukların iyileşmesine katkı sağlamak isteyen her yardımseveri LÖSEV'e destek olmaya bekliyoruz.” dedi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da LÖSEV'in önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, her yardımseverin destek olması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi