ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Artvin’in Murgul, Arhavi İlçesi ve Ortacalar Köyü’nde meydana gelen sel ve heyelanda görevli Karayolları çalışanlarını ziyaret etti. Gökhan Gedikli ziyarette yaptığı açıklamada, “Sel ve heyelanda kaybolan vatandaşımızın kısa zamanda bulunması dileğiyle Artvin ilimize geçmiş olsun diliyoruz. Allah beterinden saklasın. Bütün çalışan arkadaşlarımıza kazasız belasız çalışmalar diliyoruz.” dedi.

Ziyaretin ardından Artvin Hopa Karayolları Bakımevi’nde Artvin’de yaşanan sel felaketinde Erzurum Bölgeden gelen ve cansiperane çalışan karayolları personeli ile buluşan Gedikli daha sonra Hopa kantarlarda çalışan Karayolları personeli ile bir araya gelerek çalışma şartları, görev esnasında yaşanan anlık sorunlar ve çözüm önerileri konusunda istişarede bulundu.

Ziyaretlerin ardından duydukları memnuniyeti dile getiren Karayolları çalışanları: “Gökhan Gedikli Başkanımızın bizi ziyareti bütün yorgunluğumuzun, iş stresimizin üzerimizden gitmesini sağlıyor. Çalışma esnasında karşılaştığımız sorunlara anında müdahale ederek gerekli kişi ve kurumlar ile irtibata geçip çözüm üretmesi bize müthiş moral veriyor.” açıklamasında bulundular. Bir kez daha sel bölgesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

HER SENE BUNU YAPIYORLAR
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar fındık konusunda açıklamalarda bulundu. Bekar şunları söyledi: “Gazetelere bir göz attım. Bir konuyla ilgili bizim haklı eleştirimize cevap veriyorlar. Tabi herkesin eleştirme ve cevap hakkı vardır. Konuyu tekrar izah edeyim. Malum çevreler her yıl fındıkla ilgili spekülatif değerlendirmeler gündeme getirerek fındıkta oyun oynamaya ve tüm olumlulukları, üreticinin lehine değil, aleyhine tezahür ettirmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Her sene fındık sezonunda bunlar bunu yapıyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fındıkta tahmini rekolte tespiti yapılır.

Yine bu yıl bu tespiti, Tarım İl Müdürlüğü’müzün öncülüğünde, tahmini rekolte tespiti çalışma gurubu içinde üyesi bulunan bir ekiple bu çalışmalar on gün önce Trabzon’da yapıldı, Bakanlığa iletildi. Tam açıklama yapılacak, bu malum çevreler hemen devreye girerek, bu tespit çok düşük oldu diyerek bakanlığa itiraz etti. Çünkü serbest piyasada fındık fiyatlarını aşağıya düşürmenin bir yolu da rekolteyi yüksek göstermektir. Bu malum çevreler bunu çok iyi bilirler. Bizler ziraat odaları olarak, Bakanlığın yetkisinde olan ve Tarım İl Müdürlüğümüzün uhdesinde bizim de içinde bulunduğumuz, yapılan bu çalışmaları değerli buluyoruz ve benimsiyoruz. Yeniden yapılacak çalışmada, yaklaşık yine aynı sonuç çıkacaktır.

Yine diyorum düşün fındık üreticisinin yakasından. Bizim görevimiz fındık üreticisinin hakkını savunmaktır. Çünkü biz fındık ticareti yapmıyoruz. Bizler sadece üreticinin alın terinin hırsızlar tarafından çalınmasına müsaade etmemek için uğraş veriyoruz. Dalda ne kadar fındık olacağını bizler bilemeyiz. Allah dilerse çok verir, dilerse az verir. Hiç de vermez. O onun bileceği bir iştir. Ancak tahmini rekolte tespit işi bizlerin işi. Bu tespiti kim yüksek veya düşük gösterip, bundan nemalanma yoluna gidiyorsa, Allah onu ıslah eylesin. Bu böyle biline. Fındık üreticisinin emeğinin ve alın terinin korunması için, bu baronlarla mücadelemiz sürecektir. Haksızlık karşısında susan dil olmayacağız.” Umarız fındıkta herkesi memnun eden bir sezon yaşanır.

TSİAD BÜYÜKŞEHİR’DE
Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Seçkin Kanca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Kanca, “TrabzonSİAD olarak Trabzon sorunlarına çözüm önerileri noktasında görüşlerimizi Sayın Başkanımızla paylaştık. Koronavirüs etkileri sonrası bölge turizmi, şehrimizde balık ve fındık festivali düzenlenmesi, şehrimizin tarihi açısından önemli olan müze ve arkeolojik alanların oluşturulması, şehrimizin tümünü kapsayan alt yapı çalışmaları ve Gülcemal Projesi’nin şehrimiz adına önemine değindik. Sayın Başkanımıza ilgi ve alakaları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, “Trabzonlu iş insanları Türkiye’nin her yerinde ekonomiye ciddi katkılar yapıyorlar, TSİAD üyelerinin de bölge ekonomisi ve istihdamına katkı yaptıklarını, ayrıca ortak akla ve istişareye önem verdiklerini görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman istişareye ve yeni yatırım fikirlerine açığız.” şeklinde konuşarak dernek çalışmalarında başarılar diledi. Bu tarz istişarelerin artması şehre de katkı sunacaktır.

Editör: Haber Merkezi