İTTİFAK ORTAKLARI NE DER ACABA?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat çekti. Aydın bakın neler dedi: “İYİ Parti Millet İttifakı'nın santrforudur. İYİ Parti zindedir, formdadır ve sahadadır. İYİ Parti'nin parlamentoya girdiği gün AK Parti çoğunluğunu kaybetmiştir. İYİ Parti sayesinde ilk kez muhalefet yerel seçimlerde iktidarı yenmiştir. İYİ Parti ilk seçimde patlama yapacaktır.” Diğer ittifak ortakları bu mesaja ne der acaba?

SESİ KESİLMEDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ortahisar Belediye Meclisi’ndeki İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Davut Çakıroğlu gündeme yönelik açıklamalarına devam ediyor. Görevinden istifa ettiğinde bir kenara çekilip şehirle ilgili konularda sessizliğe bürüneceği düşünülen Çakıroğlu, vatandaştan aldığı oyun hakkını vermek için gündeme yönelik yine sesini gür şekilde çıkartıyor. Şunu da belirtelim ki şehirde Çakıroğlu sanki İYİ Parti’den istifa etmiş gibi bir algı var. Çakıroğlu sadece Grup Başkanvekilliğinden istifa etti. Bunun da altını çizmiş olalım.

GEDİKLİ HAKLI
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli koronavirüs salgını ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Gedikli bakın neler dedi: “Genel merkezimizin ve sağlık kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda maalesef pandeminin başladığı süreç olan Mart ayından itibaren yaklaşık 6- 7 aydır düğün, cenaze, taziye ve kutlama gibi organizasyonlara gerekli ilgi ve alakayı gösteremediğimizden dolayı affınıza sığınıyoruz. Son günlerde artış gösteren tablonun, böyle dikkatsizliğe devam edersek sağlık çalışanlarımızın tüm emeklerine rağmen eylül ekim gibi maalesef daha da ağırlaşacağını düşünüyoruz.

Mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan lütfen kaçınalım. Toplu halde bulunmayalım. Maske ve hijyeni kesinlikle ve kesinlikle unutmayalım. Unutmayalım ki bu bir biyolojik savaştır. Eğer ki topyekûn ülke olarak savaşmaz isek bugüne kadarki emekleri zayi eder ve bu savaşı kaybederiz. Ki artık o saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz.” Başkan Gedikli bu konunda çok haklı.

ÖNLEMLER ARTIYOR
İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede dünden itibaren Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek.

Öte yandan ülke genelinde ise kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek-içecek (paketli su servisi hariç) ikramı durdurulacak. Bu illerin sayısının daha da artabileceği öne sürüldü.

ÖNEMLİ TOPLANTI
Trabzon için iki önemli oda olan Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası bugün basın mensupları ile bir araya gelip şehir hassasiyetine dair görüşlerini paylaşacak. Şehirde devam eden projelerle ilgili iki oda da yaptıkları açıklamalar ile bu projelere mantıklı görüş belirten iki oda durumunda. Bu iki başarılı odanın bugün ortak yapacakları toplantıda gündeme taşıyacakları konular Trabzon’un geleceği için önemli. Bakalım iki oda özellikle hangi konularda açıklama yapacak.

SESLERİ NE ZAMAN ÇIKACAK?
Geçtiğimiz aylarda iki tane yeni parti kuruldu. Biri Deva, diğer Gelecek. Ancak gözlemliyoruz ki bu iki parti de şuanda şehirde sessizliğe bürünmüş durumda. Oysa yeni kurulmuş siyasi partiler olaylara görüş belirtip açıklama yapar. Bu iki parti ise suskunluğu tercih ediyor. Bu partilerin sesi ne zaman çıkacak biz de merakla bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi