CEZASIZ KALMAMALI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, Fenerbahçe- Trabzonspor maçı öncesinde sosyal medya hesabından “Yıkılsın Trabzon enkazını göreyim, sana şehir diyenin ...” şeklinde skandal bir paylaşımda bulundu. Kılınç’ın bu paylaşımı büyük tepki çekti. Kılınç, paylaşımına gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapattı.

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, İlayda Kılınç’ın paylaşımı sonrasında sosyal medya üzerinden özür diledi. Halıcı, “İlayda Kılınç isimli kişinin Trabzon şehrimiz ile ilgili yaptığı paylaşımın partimizle yakından uzaktan alakası yoktur. Kendisi hakkında disiplin soruşturulması başlatılacaktır. CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz” dedi.

İlayda Kılınç, büyüyen tepkiler üzerine yine sosyal medya hesabından özür videosu yayınladı. Özür videosunda, “Tüm Trabzon halkından Trabzonspor camiasından ve Trabzon sevenlerinden çok çok özür diliyorum" diyen Kılınç, "Yapmış olduğum paylaşımın Cumhuriyet Halk Partisi ile hiçbir alakası yoktur. Tamamen benimle alakalıdır. Sorumluluk da sadece ve sadece bana aittir. Taraftarlık duygumun bastırılmasında kendime hakim olamayıp yapmamam gereken bir paylaşım yaptım. Bu paylaşımımdan dolayı gerçekten çok pişmanım. Ve bu pişmanlığımı da tüm kamuoyuna bildirmek isterim. Tüm Trabzon halkından Trabzonspor camiasından ve Trabzon sevenlerinden çok çok özür diliyorum. Bir daha da böyle bir paylaşımın söz konusu olamayacağı konusunda, yaşanmayacağı konusunda söz veriyorum” dedi. Bu hareket sadece partiden ihraçla kalmamalı. Kılıç hukuken de cezasını çekmeli. Ve bu ceza emsal olmalı, her aklına gelen istediği şehre hakaret yağdırmamalı.

KAPALI ALANDA RİSK ARTIYOR
Tüm dünyayı etkisi alan Kovid-19 bulaşı riski açık ve kapalı ortamda geçirilen süreye göre değişkenlik gösteriyor. Açık alanlar mesafeye uyum sağlanabilmesi açısından avantaj sağlarken aynı zamanda güneş ışığının ultraviyole etkisiyle virüsün bulaşması zorlaşıyor.

Bu nedenle güneş ışığı ve dış ortam sıcaklığında karşıdaki kişiden virüsü kapma ihtimali ile iç havanın kuru olduğu kapalı ortamda kapma ihtimali arasında fark bulunuyor. Havaların soğumaya başlamasının ardından hem kapalı alanda kalma süresinin hem de kişi sayısının artması, virüsün yayılmasının kolaylaştığı ortama işaret ediyor.

Açık alanda, karşıdaki kişinin maskeli olması durumunda virüs riski bulunmuyor ve maske takılmaması halinde bu kez sosyal mesafeyi korumak ön plana çıkıyor. Kapalı alanda maske takılması durumunda da virüs riski bulunmuyor ancak yüzün açık hale getirilmesi ve maskesiz kalınan sürenin 1-2 dakikanın üzerine çıkması halinde tehlike başlıyor. “Aman dikkat” diyoruz.

TARTIŞMANIN NE ALEMİ VAR?
Ertelenen AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek. İlçe Başkanlığı’na aday olan isimlerden Halil İbrahim Demirtaş kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş şunları dile getirdi: “Erteleme tedbir amaçlıdır. Vekiller, başkanlar kendisiyle yakın temas halindeydiler. Kongre iptal olmadı ertelendi. Burada tedbir amaçlı erteleme söz konusu. 8 Kasım’da kongreyi gerçekleştireceğiz. Bizi Ankara’ya çağıracaklardır.

Allah’ın izniyle anlaşmazlık olmayacak. Genel merkezin göstereceği adayla tek listeli bir kongreyi bayram havasında gerçekleştireceğiz. Bu aday kim olursa olsun fark etmez. Genel merkez çift liste olmasını izin vermiyor, kongreyi iptal ediyor. Müsaade edilmeyen bir durumda ısrar etmenin bir anlamı yok. Partimizi kamuoyunda tartıştırmanın ne alemi var? Biz AK Partiliyiz, bu teşkilatlarda yetiştik. Buna müsaade etmeyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi