TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURDU

Trabzon’da çevre sorunlarına dikkat çekmek için çizdiği tablolarla tanınan ressam Gökçe Erhan’ın, Sürmene İlçesindeki 3 katlı evi çıkan yangın ile kül oldu. Yöresel Mimarili evin, Erhan’ın “Deniz Ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla Kültür Balıkçılığı Tesislerine karşı” basın açıklaması yapmasına saatler yanması ise kafalarda soru işareti yarattı. Yangın sonrasında evi büyük çapta hasar gören Ressam Gökçe Erhan, basın açıklamasını iptal etmemiş gözyaşları ile açıklama yapmıştı. Konu ile ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu Mahallesi Gökçesu mevkiinde 23 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 19:55’te alınan ev yangını ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirilmiş, Gökçe Erhan adlı şahsa ait iki katlı ev itfaiyenin tüm müdahalesine rağmen yanmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. Söz konusu yangınla ilgili araştırma yapmak üzere Jandarma tarafından görevlendirilen Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Timlerinin ilk incelemesinde, yangının başladığı sırada ev sahibi Gökçe Erhan’ın evde bulunduğu tespit edilmiştir. Gökçe Erhan jandarmaya verdiği ilk ifadesinde yangının evin arkasındaki baca kısmından küçük çaplı başladığını, evdeki bilgisayarlarını tahliye ederken yangının büyüdüğünü, kendisinin şüphelendiği veya şikâyetçi olduğu kişi veya kişilerin bulunmadığını beyan etmiştir. Jandarma Olay Yeri İnceleme Timinin topladığı deliller çerçevesinde soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir.” Konu Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda.

GEÇMİŞ OLSUN USTA

Trabzon Şalpazarılı Milli Eğitim Bakanlığı Emekli Müfettişi Mustafa Usta kışlık meyve toplamak için çıktığı ağaçtan düştü. Usta’yı gören emekli polis memuru kardeşi vakit geçirmeden 112 sağlık ekiplerini çağırdı. Trabzon Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Usta’nın vücudunda ezikliklerin yanı sıra kaburga kırığı tespit edilmesin ardından korse tedavisi uygulanarak aynı gün içerisinde taburcu edildi. Usta’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KTÜ 27 KİŞİ ALACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada 27 öğretim üyesi alınacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adayların YDS'den 65 veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puanın eşdeğeri bir puanı almış olmaları gerekmektedir. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Başvurular Resmi Gazete'de ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde yapılacaktır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri İle İlgili Yönerge'ye Üniversitemiz www.ktu.edu.tr/personel web sayfasındaki mevzuat kısmından ulaşabilirsiniz.” İlgililere duyurulur.

PAZARCI İSYANDA

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi ticaret anlamında önemli bir ilçedir. Özellikle Büyükliman Bölgesi’nin ticaret yükünü çeker. Ancak böylesine ticaret ile özdeşleşmiş bir ilçede birkaç defadır pazarcı esnafından şikâyetler geliyor. Esnafın ayağında çizmelerle satış yapmaya çalıştığı da görüldü. Vakfıkebir Belediyesi umarız en kısa zamanda bu duruma el atar ve bu sıkıntı ortadan kalkar.

Editör: Haber Merkezi