KUDUN YASA BOĞDU

Trabzon’un sevilen simalarından, Gaziantep PTT Baş Müdür Yardımcısı Atilla Kudun geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat etti. Trabzon ve Antalya PTT Müdürlüğünde uzun yıllar görev yaptıktan sonra bu yıl Gaziantep PTT Başmüdür Yardımcılığına atanan Atilla Kudun (56), geçtiğimiz günlerde bir toplantı sonrası beyin kanaması geçirmiş daha sonra Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde bir süre tedavi gören Kudun, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Evli ve üç çocuk babası olan Atilla Kudun, bir dönem Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanlığı da yapmıştı.

OKUL - SEKTÖR İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI

Nitelikli işgücünün mesleki ve teknik eğitim yoluyla yetiştirilmesi amacıyla yapılacak çalışmaların değerlendirildiği Okul - Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi'nde Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ortahisar Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), TESOB, İŞKUR, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve tüm mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürleri katıldı. TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı'nın yer aldığı toplantıda, sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün mesleki ve teknik eğitim yoluyla yetiştirilmesi amacıyla, eğitim kurumları ile iş dünyası ve kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılacak işbirliği çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda kurul üyeleri tarafından mesleki ve teknik okul müdürlüklerinde Mesleki Rehberlik oluşturulması, girişimciliğin öğretilmesi, meslek liselerinin branşlaşması konularında öneriler dile getirildi.

KIZILAY PERSONEL ALACAK

Türkiye'nin en önemli kurumlarından birisi olan Türk Kızılayı personel alımı yapacağını ilan etti. Kızılay personel alımları için bir başvuru kılavuzu yayımlayarak adayların hangi kadrolara başvuru yapabileceklerini ve başvuru sırasında talep edilen şartları açıkladı. İstanbul'un Bakırköy İlçesinde yer alan Kızılay birimine yapılacak personel alımları çok fazla kadroda olacak. Kurum toplam 17 kadrodan personel istihdam edecek. Bu kadroların bazıları sağlık personeli bazıları idari personel bazıları işçi kadrolarından. Açık pozisyonlar arasında şoför, güvenlik görevlisi, muhasebe personeli alımı yapacağını duyuran Kızılay başvuruların işçi kadroları için en az ilköğretim mezunu düzeyinden olacağını bildirdi. Diğer kadrolar için ise talep edilen meslek grubu için belirlenen öğrenim şartı bulunuyor. Kızılay ayrıca çeşitli pozisyonlar için başvuru yapacak adayların deneyime sahip olmalarını da istiyor.

KİMLİKLERDE YENİ DÖNEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimliklerde yeni döneme geçileceğini belirterek, e-imzaların kimlik kartına yüklenmesine bir ay içinde başlanacağını açıkladı. E-imza'nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin gerçekleştirdiği sunumda çipli kimliklere e-imzaların da entegre olacağını kaydetti. Bakan Soylu, açıklamasında, “Önemli bir yeniliğin de haberini vermek isterim. Kimlik kartına e-İmza'nın yüklemesine bir ay içinde başlıyoruz. e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız.” diye konuştu. E-imza'nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak olurken, böylece iş yeri açmak için gereken belgelerden biri daha eksilmiş olacak.

ŞEHİT BABASINDAN ACI HABER

Mardin’in Dargeçit İlçesi, Çelik Karakolunda vatani görevini yaparken 1993 yılında şehit düşen J. Er Resul Adanur’un babasından da acı haber geldi. Şehit babası Kenan Adanur, 89 yaşında vefat etti. Şehit Babası Kenan Adanur dün Yomra İlçesi Özdil Mahallesi’nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan aile kabristanlığına defnedildi. Adanur’a Allah’tan rahmet diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi