ERDOĞAN GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonunu bölgede geçirecek. Yarın akşam saatlerinde Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan Rize’ye geçecek. Erdoğan, Cumartesi günü ise Rize’den helikopter ile Giresun'a giderek burada düzenlenecek programlara katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon programı ise Pazar günü gerçekleşecek. Pazar günü saat 14.00’da Atatürk Alanı’nda düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ile birçok yatırımı hizmete açacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından saat 16.00’da KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan İl Danışma Meclisi’ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’daki son programı ise saat 18.00’da Gençlik Buluşması olacak.


GEÇMİŞ OLSUN…

Koronavirüs pandemisi etkisini göstermeye devam ediyor. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın da yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. Her iki isme de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.


GÖRÜNMEZ KAZA!

Trabzon Valiliği’nin eski Basın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Salih Özkan şansız bir kaza geçirdi. Özkan evinde lamba takarken dengesini kaybetti ve düştü. Omuriliğinden hasar gören Özkan, bu görünmez kazayı ucuz atlattı. Birkaç gün hastanede yatan Özkan evine çıktı. Evinde dinleniyor. Özkan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.


HAÇKALIBABA’DA NELER OLUYOR?

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde yaşananlara dikkat çekti. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hacısalihoğlu, “Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde neler oluyor?” sorusunu sorarken, hastanede doktor kadrosunun birer birer ayrıldığını iddia etti. Hacısalihoğlu, “Hastanenin dere yatağında yapılması sonucu burada oturmaların olduğu ve rutubet sebebiyle de birçok elektronik aletin verimli çalıştırılamadığı yıllardır söyleniyordu. Şimdi de doktor kadrolarının birer birer ayrıldığı, poliklinik yapacak doktor sayısının bir elin parmaklarını geçmediği söyleniyor. Hastane önündeki üst geçitte bulunan asansörün çalışmadığı ve özellikle yaşlı vatandaşlarımızın güçlük çektiği şikâyetleri sıklıkla söylenmektedir.” ifadelerini kullandı. Umarız bu sıkıntılar kısa sürede aşılır.


MÜZE İÇİN ÖNERİ

Trabzon’da bu yıl yeniden restorasyon ihalesine çıkılması planlanan Trabzon Müzesi ile ilgili konuşan Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, buradaki eserlerin restorasyon bitine kadar Nemlizade Konağı’na taşınması gerektiğini dile getirdi. Çavga, “Önerimizi 1-2 yıldır dile getirmekteyiz. Gelinen süreçte Nemlizade Konağı’nın müzeye dönüştürülmesi ile Kostaki Konağı’nda rehin kalan tarihi eserler sergilenir, Trabzon yeni bir müzeye kavuşur, kamu vicdanı rahatlar.” dedi. Bu tarz öneriler turizm ve kültür envanterinin korunması açısından dikkate alınmalı.

SEZAİ KARAKOÇ ANISINA  YARIŞMA

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve ANADER Kadın Kolları Başkanı Havva Yetimoğlu Demir bir araya gelerek Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, Ortahisar Belediyesi’nin de katkıları ile gerçekleştirilecek olan liseler arası Parlamenter Stili Münazara Yarışması protokol imza töreni düzenlendi. Münazara Yarışması kapsamında yapılan protokol, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ANADER (Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği) ve Ortahisar Belediyesi tarafından imzalandı.

Editör: Haber Merkezi