UMARIZ MARKA DEĞERİ PARLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararla 15 üniversite bünyesinde yeni fakülteler kuruldu. Buna göre Trabzon Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kuruldu. Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bingöl Üniversitesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksekokulu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Deprem Teknolojileri Enstitüsü, Hakkari Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Turizm Fakültesi, Iğdır Üniversitesi’nde Spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Bilim Tarihi Enstitüsü, İstinye Üniversitesi’nde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Marmara Üniversitesi’nde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksekokulu, Nişantaşı Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Trabzon Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Temiz Enerji Teknolojileri Enstitüsü kuruldu. Bu bölümlerin Trabzon Üniversitesi’ne katkı sağlamasını ve üniversitenin marka değerinin biraz daha parlamasını diliyoruz. Umarız dilediğimiz gibi olur.

DEVA’NIN ZİYARETİ…

DEVA Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile gazetemizi ziyaret etti. Kadın Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Turan, Halkla İlişkiler ve Bilgi İşlem Sistem Sorumlusu Niyda İshak, Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Polat ve DEVA Partisi İlçe Sekreteri aynı zamanda Kurumsaldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gülseri Akın ziyarette çalışma ekibimize gül hediye ederek, basın bayramımızı tebrik etti. Kendilerine bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYELİM

Trabzon siyasetinin önemli isimlerinden Nazım Özcan, tartışma konusu olan Arap turizmine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özcan bakın neler dedi: “Bence, her şeyi ama istisnasız her şeyi bozan bizleriz. 5 ya da 10 günlüğüne gezmeye gelmiş milleti, rengi, dili, cinsiyeti ve inancı ne olursa olsun misafirlerimiz bizler için değerlidir. Dünyada bu nüfus hareketliliğine turizm, hareketi yaratanlara da turist diyor. Turizm ve turist bütün devletlerin kendi ülkesine çekmeye çalıştığı ciddi bir ekonomi kalemidir. Geçmişte yaptığımız hatalara aptalca düşmeyelim ve aynı hataları yapmayalım. Piyasaların bir kısmı bu ekonomik katkıdan direk faydalanırken birincil derece bağlantılı olmayan sektörler dahi dolaylı yollardan nasibini almaktadır. Evet belki kültürleri gereği bizim gibi temizlik alışkanlıkları yok ama çok ciddi rakamlara yiyor, içiyor, konaklıyor hatta ve hatta alışverişler yapıyorlar. Lütfen, bir kez daha bindiğimiz dalı kesmeyelim. Hatta misafirlerimizi memnun etmek için biraz daha gayret, hoşgörü ve anlayış geliştirelim.” Özcan bu sözlerinde çok haklı.

Editör: Haber Merkezi