O AÇIKLAMALARA İDARİ İŞLEM
Trabzon’un Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik hakaretlerle dolu paylaşımda bulunan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Uğur Nalcıoğlu, hakkında üniversite yönetimi tarafından idari işlem başlatıldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent imzasıyla yapılan açıklamada, “Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Uğur Nalcıoğlu’nun sosyal medya hesabından, Yomra Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bıyık hakkında yazmış olduğu talihsiz mesajı teessür ile öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisinin de pişmanlık duyduğu, bu düşüncelere hiçbir şekilde katılmıyoruz. İlgili hakkında idari işlemler başlatılmış olup olaya gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” denildi.

NİHAYET ATANDI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na atama yapıldı. Trabzon basınına uzun yıllar hizmet sunmuş olan Selahattin Aydınlı yeni daire başkanı oldu. Aydınlı son olarak TRT’de görev yapıyordu. Bakalım aylardır tartışma konusu olan Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda bundan sonra işler nasıl gidecek. Umarız Aydınlı başarılı ve kalıcı olur. Bu arada şunu da belirtmeden geçmeyelim o makam için türlü türlü varyasyonlar yapanlara da üzülmedik değil(!)

GÖREV BİLİRİM!
Ortahisar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı yaşadığımız deprem felaketi ile ilgili paylaşımda bulundu. Dayı şunları dile getirdi: “Elazığ'a deprem sonrası, devletimizin ve milletimizin yardımları devam ederken, Yomra Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Bıyık ile yaptığım telefon görüşmesinde bölgeye yiyecek, giyecek yardımı gönderdiklerini, bölgeden kendilerine battaniye, soba, ısıtıcı ihtiyaçları olduklarını dile getirmişler. Ben de bu bilgiyi vatandaşlarımıza duyurmayı görev bilirim.”

AKÇAABAT’TAN TAM DESTEK
CHP Trabzon’da cumartesi günü yapılacak olan Maçka kongresiyle ilçeler tamamlanıyor. Mevcut İl Başkanı Güzide Uzun’un karşısına Akçaabatlı Eski Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun aday olarak çıkması kesin olarak görülürken Akçaabatlı CHP delegelerinin desteğinin tam olduğu ifade ediliyor. Ortahisar ilçe kongresiyle desteklediği Fatih Suat Oyman’a görevi devreden Hacısalihoğlu’nun Ortahisar delegesinden de tam destek alması bekleniyor. Ortahisar ve Akçaabat gibi en fazla delegeye sahip iki ilçede büyük bir destek gören Hacısalihoğlu, yarın ya da perşembe günü adaylığını kamuoyuna duyuracak.

MAÇKA UZUN’UN YANINDA
CHP’de ilçe kongrelerinde sona kalan Maçka’da tek listeyle seçime gidileceği öğrenildi. Cumartesi günkü kongrede Mevcut İlçe Başkanı Nihan Göktürk Solak’ın tek başına aday olacağı tahmin edilirken Solak, İl Başkanı Güzide Uzun’u destekliyor. Muhtemeldir ki Solak’ın il delege listesi de buna göre şekillenecek. Tabii bu durum, bir gerçeği de açığa çıkarıyor. O gerçek de il başkan adayı olacak Ömer Hacısalihoğlu’nun ilçelerdeki kongreye müdahil olmaması. Hacısalihoğlu, Ortahisar dışında hiçbir ilçede kongrelere müdahil olmadı. Ortahisar’da da ilçe başkanı olduğundan sürecin içinde olmasından daha doğal bir durum olmaması icap eder. Bu durum da aynı zamanda Hacısalihoğlu’nun demokrasiye olan inancının bir göstergesi.

BANGIR BANGIR HOPARLÖRLER
Trabzon, büyükşehir oldu ancak hâlen daha büyükşehir mantığına dönüşemedi. Yahu hangi büyükşehirde Trabzon’daki gibi hoparlörlerden ölen vatandaşlarımızı; o vatandaşlarımızın eşlerinin, kardeşlerinin, gelinin, damadının adını duyuyoruz? Trabzon’da duyuyoruz. 300 bin nüfusu aşmış bir ilçeden söz ediyoruz.

Artık küçük ilçelerdeki gibi herkes birbirini tanımıyor ancak Ortahisar Belediyesi ısrarla anonsları mahallelere yapıyor. Meydan’da da hoparlörler var ancak onlar kısık. Mahallelerdeki vatandaşlar ise bu anlamda düşünülmüyor. Bir de anonslar “yakın zamanda bu işe görevlendirilmiş” acemi kişilere okutulunca vatandaş iyice çileden çıkıyor. Sayın Ortahisar Belediyesi yetkilileri, bu anlayıştan vazgeçin. Gelişen topluma başka türlü nasıl döneceğiz?

O HASTANE AÇILIYOR
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Clinart Hastanesi olarak açılan ancak kısa sürede kapanan hastanenin binası bir süredir atıl hâlde duruyordu. Kısa süre önce satışı gerçekleşen binada resmî işlemlerin yerine getirilmesinin ardından hizmete geçiyor. 7M Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacağı öğrenilen hastanenin 1 Şubat’ta hizmet vermeye başlaması bekleniyor. 7M Hastanesinin şimdiden Trabzon’un tanınmış doktorlarını kadrosuna kattığı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi