ERDOĞAN ONU SORDU!
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile Hayrat İlçe Başkanı Serkan Karaahmetoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM’de ayak üstü sohbet etti. Erdoğan’ın bu sohbette Hayrat Belediye Başkanı’nın çalışmalarından memnun musunuz diye sorduğunu öğrendik.

Bilindiği üzere Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, 31 Mart seçimlerine bağımsız olarak girmiş daha sonra eski partisi olan AK Parti’ye katılmıştı.

SIKINTI GİDERİLDİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde daha önce kiralama yoluyla hizmet veren PET-CT cihazı satın alındı. Satın alınan cihazın açılışı dün Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, KTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Tıp Fakültesi öğretim görevlileri ile birlikte yapıldı. Açılışta konuşan Çuvalcı, “PET cihazı hastanemize, bölge insanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kanser hastalarının tedavisinde önemli bir cihaz. Gönül isterdi ki yerli cihazımız olsun. Ancak, teknoloji hamlesi kapsamında, inşallah ilerde kendi cihazımızı yapacağız. Eski rektörümüz Süleyman Bey zamanında işlemler başlamıştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. Bu cihazın olmaması üniversitede büyük sıkıntı yaşatmıştı. Sıkıntının giderilmesi adına elini taşın altına koyan üniversite yönetimini kutluyoruz.

ŞEHİR HASTANESİ 2023 BAŞINDA BİTECEK
Sağlık Bakanlığı’nın Trabzon Şehir Hastanesi ihalesi, pazarlık yöntemiyle Kalyon İnşaat’a verildi. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 22 Eylül 2020 tarihinde 900 yataklı Trabzon Şehir Hastanesi’nin yapımı için bir ihale düzenlendi. Açıklanan ihale sonucuna göre de ihale, 1 milyar 99 milyon TL’ye Kalyon İnşaat’a verildi. İmzalanan sözleşmeye göre hastane inşaatının 2023 yılı başına kadar tamamlanması öngörülüyor. Milyarlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle düzenlendi. Bizler de hastanenin taahhüt edilen tarihte bitmesini arzuluyoruz.

EVDE ANNE ŞANTİYEDE YENGE
Trabzon’un sevilen inşaat mühendislerinden Tülay Adanur, Sıfırdan Başlayanlar programına konuk oldu. Kadın olarak inşaatta mühendislik yapmanın zorluklarından bahseden Adanur, “Erkekler inşaatta mühendis bey olurken biz ne yaparsak yapalım inşaatta mühendisi olamıyoruz yenge oluyoruz.” dedi. Adanur aynı zamanda AK Parti’de de siyaset yapıyor ve kadın siyasetçi profilinin hakkını veriyor.

KARAR VERİLDİ
İYİ Parti’de disiplin kuruluna sevk edilen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu için karar verildi. Disiplin kurulu dün 9 kişi olarak toplandı ve 5 kişinin onayı ile Çakıroğlu’nun kınanması kararı çıktı. Bakalım bu kararın ardından Çakıroğlu ne gibi bir yol izleyecek.

TEBRİKLER TİSKİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğ’ne ait Değirmendere Derin Deniz Deşarj Tesisi’nde yıllardır kopuk halde bulunan bölüm onarılarak yeniden sağlıklı şekilde işler hale getiriliyor. Geçtiğimiz yıllarda toplamda 1040 metre uzunluğundaki hatta yaşanan kopukluk nedeniyle sağlıklı şekilde çalıştırılamayan tesiste inceleme başlatan TİSKİ Genel Müdürlüğü, tesisin onarım çalışması adına aralık ayında, “Trabzon İli Ortahisar İlçesi Değirmendere Mevkii Derin Deniz Deşarj Hattı Tamiratı” ihalesini gerçekleştirdi. İhalenin ardından çalışmalarına başlanılan iş kapsamında suyun 36 metre altına dalış gerçekleştiren ekipler, kopuk olan hattın uzunluğunun 106 metre olduğunu belirledi. Çalışma kapsamında; açıkta kalan 3 metrelik boru içi temizlenerek, hattın difüzörlere kadar olan kısmı pompa yardımıyla test edilecek. Çalışmanın tamamlanmasıyla kıyıya akan atık sular derin deniz deşarj tesisine aktarılacak. Bölgede kazı çalışmalarına devam ediliyor. TİSKİ’yi bu çalışmasından ötürü kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi