KOMUTAN TRABZON’DA
Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı birliklere denetlemede bulunmak üzere Trabzon’a gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Valilik Şeref defterini imzalayan Orgeneral Çetin, Vali Ustaoğlu ile birlikte valilik makamında bir süre görüştü. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’e ziyaret esnasında; Jandarma Genel Komutanlığı MEBS Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Trabzon Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı S.G Albay Ali Münir Gümüşbaykal, 17. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Ahmet Burak Yürüten, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik eşlik etti.

KÖLEOĞLU ANILIYOR..
Geçen yıl vefat eden işadamı, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu eski başkanlarından Şükrü Güngör Köleoğlu, bugün anılacak. Köleoğlu için ilk olarak saat 13.30’da Asri Mezarlık’taki kabri başında bir araya gelinecek. Saat 18.00’de ise 8 yıl Yönetim Kurulu başkanlığını yaptığı Trabzon Ticaret Borsası’nın salonunda “Anıları ve Anılarımız… Şükrü Güngör Köleoğlu için Buluşuyoruz” adı altında ikinci bir anma programı gerçekleştirilecek. Buradaki program Şükrü Güngör Köleoğlu’nun yaşamından kesitler, yaptığı çalışmalar ve sosyoekonomik uygulamalar ailesi, dostları ve arkadaşlarının katılımı ile gerçekleştirilecek.

AKBULUT’A İLGİ YOĞUN
İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut gittiği her yerde yoğun ilgi görüyor. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’le birlikte kendi mahallesi Sertkaya’da ve Doğanköy’de havai fişek ve meşalelerle karşılanan Akbulut vatandaşlarca “başkan” olarak görülüyor. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, Osman Akbulut’un Akçaabat için büyük bir şans olduğunu belirterek “Gördüğüm kadarıyla Akçaabat ayağa kalktı. Osman Akbulut geliyor. Birkaç gün içinde Allah’ın izniyle Akçaabat’ımız güzel günlerin başlangıcına mührünü vuracaktır” dedi. Akbulut ise, “Akçaabatlı neyin ne olduğunu iyi görüyor” dedi.

NERMİN DİHKAN İDDİALI
Trabzon’un en önemli mahallelerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nin ilk ve tek kadın muhtar adayı Nermin Dihkan, 31 Mart seçimleri öncesi oldukça iddialı. Mahallenin sorunlarını çok iyi bildiği belirten Dihkan, “Çözümlerini de gayet iyi biliyoruz. Doğalgaz ve çöp sorunumuz ilk sırada. Sorun değil çözüm odaklı bir insan olarak mahallemin ihtiyaç ve istek analizlerini yapabilen iyi bir gözlemciyim. Çünkü sivil toplum kuruluşlarında yıllardır gönüllü olarak çalışmaktayım. Muhtarlık benim ek işim değil tek işim olacak. Misyonum biz olmak. Vizyonum ise mahallemde fark yaratmak. Değişim fark yaratmakla başlar ve ben mahallemde fark yaratmak için gönüllüyüm. Arkamda bana destek veren gönüllü özellikle kadınlar çok var. Özetle Cumhuriyet Mahallemize kadın eli değecek.

ESİROĞLU’NUN KOÇ’U VAR
Esiroğlu Mahallesi muhtar adayı İbrahim Koç, mahallenin derdine derman olacağını söyledi. Kur'an Kursu ve Sağlık Ocağı'nın tadilatı için gerekli çalışmaları yapacağını belirten Koç'un vaatleri arasında Esiroğlu Düğün Salonu'nun yeniden hizmete açılması ve Esiroğlu Meydanı'nın parke taşlarıyla yeniden döşenmesi de var. Vefat eden muhtarların hatırasını yaşatmak için çeşme yapacağını da belirten İbrahim Koç, diğer vaatlerini şöyle sıraladı: “Eski su arıtma tesisinin yerine Recep Tayyip Erdoğan Kültür parkı yapacağım. Geleneksel olarak yapılan yaz şenliklerini yeniden başlatacağım. Taksicilerin oturma ve dinlenme ihtiyaçları için yeni bir mekân yapılacak. Mahalleye yaya geçidi ve üst geçit yapımı için gerekli çalışmaları yapacağım.”

Editör: Haber Merkezi