TEŞKİLAT AKTİF DURUMDA
Koronavirüs siyaseti de tam anlamıyla etkisi altına aldı. Bu bağlamda AK Parti Trabzon il teşkilatı da yönetim kurulu toplantısını video konferans yönetimi ile devam ettiriyor. İl Başkanı Haydar Revi şu sözleri paylaştı: “Parti Teşkilatımızın almış olduğu tedbirler kapsamında alınan kararları uygulayarak İl Yönetim Kurulu toplantımızı Video Konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Toplantımız hayırlara vesile olsun.” AK Parti her şeye rağmen teşkilatçı yapısını böylelikle aktif tutuyor.

YÜREKTEN KATILIYORUZ
Terminal Pide’den İlhan Bektaş dün sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj paylaştı. İşte o mesaj: “Allah’ım güzel devletimizi bu salgın kâbusundan kurtar. Hastalarımıza şifa, bizlere, ülkemize, sağlık çalışanlarımıza güç kuvvet dayanma gücü ver. Biz günahkâr kullarını hastalıklarla ve sevdiklerimizle imtihan etme, bizlere merhamet et. Güzel Mevla’m Cuma namazımızı Camilerimizde cemaat ile kılmayı nasip eyle. Dualarımız kabul olsun.” Bektaş’a yürekten katılıyoruz.

YAZICI’NIN ÇAĞRISI
Eğitimci siyasetçilerden Nurcan Yazıcı tespit ve yorumları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Yazıcı dün de önemli bir çağrıda bulundu: “Sadece laf üreten siyasetçilere duyurulur! Malezya Başbakanı ve bakanlar, iki aylık maaşlarını Covid- 19 ile mücadeleye bağışladı.” Yazıcı’nın bu paylaşımının ardından bakalım bizim siyasetçiler de bu tarz bir girişimde bulunacak mı? Merakla takip ediyoruz.

ÖNCELİĞİMİZ OLMALI
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım sağlık çalışanları için öneride bulundu. Tarım şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı'nda çalışan özellikle acil servis tanımlı korona servisi ve yoğun bakım çalışanları devletimizin gücünü arkalarında fazlasıyla hissetmelidir. Malzeme ve ekipman sıkıntısı yaşamamaları için bütün şartlar oluşturulmalıdır. Bu konuda sağlık bakanlığımıza güvenimiz tamdır.

Bu isteği destekleyecek ve geliştirecek yan unsurların ne durumda olduğunu henüz bilemiyoruz. Devletimize güveniyoruz ve inanıyoruz fakat her şeyi devlete bırakarak söylenenleri bile yapmadan kolaycılığa kaçmak bizi yorabilir. Görevini yapmakta olan sağlıkçılarımızın, çalıştıkları her hastaneye göre ayrı ayrı kalabilecekleri pansiyon, otel, yurt gibi yerler dizayn edilmeli evdeki aile fertleri anne ve babalarından bir süre ayrı kalmaları sağlanmalıdır. Başkasının sağlığını kurtarmakla meşgul olurlarken kendi ailelerini risk etmemeleri önceliğimiz olmalıdır.”

EVDE KALMAK BU KADAR MI ZOR?
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük havalimanında bir kare paylaşarak “Evde kalmak bu kadar mı zor” diye sordu. Küçük, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Evde kalmaya devam ediyoruz, Trabzon havalimanı. Evde kalmak bu kadar zor mu ya? Bir de uçakta dip dibe yolculuk yapılacak. Biz de evde kalıyoruz da ne oluyor? Bir o kadar da dışarda var. Eğitim ve önlem şart. Son pişmanlık fayda etmez.” ifadelerini kullandı. Küçük çok ama çok haklı.

CORA UNUTMADI
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1. Dönem Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey'in ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Cora, “Vatan, millet sevdası ile emperyalizme karşı kararlı ve dik duruşuyla tanınan, mücadelesine Allah yolunda yön tayin etmiş, milli egemenlik ve hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmamış, inandığı doğruları canı pahasına savunmuş bir siyaset adamıydı. Cesur bir siyasetçiydi” dedi.

Editör: Haber Merkezi